V Žiline sa podľa evidencie nachádza takmer 4300 psov


Foto: V Žiline sa podľa evidencie nachádza takmer 4300 psov Foto: fanpop.com
Mesto Žilina na stránkach portálu eGOV zobrazuje okrem povinného zverejňovania napríklad aj oznámenia o čase a mieste konania volieb alebo zoznam daňových dlžníkov. Jedna z položiek v postrannom menu dáva tiež možnosť zobraziť evidenciu psov chovaných v meste Žilina. Pozrite si niektoré zaujímavosti z týchto štatistík, ktoré sme pre vás pripravili.

V Žiline je 4283 psov, najviac je krížencov a Jorkšírskych teriérov

Ak sa bližšie pozrieme na uvedený zoznam, ktorý je možné filtrovať podľa plemena, najviac zastúpení má pochopiteľne krížené plemeno. S počtom 409 evidovaných psov je na druhej priečke plemeno Jorkšírsky teriér. Pomyselnú tretiu priečku v počte zastupuje Nemecký ovčiak, tých sa na území mesta Žilina nachádza podľa štatistiky rovných 300 kusov.

Naopak raritné plemená sú napríklad Lurcher, Flat Coated Retriever alebo Írsky jemnosrstý pšeničný teriér. Ak sa pozrieme na zoznam psov podľa ulíc, zistíme, že najviac z prímestských častí ich žije v Brodne - 123 prihlásených psov. Spomedzi sídlisk v Žiline jednoznačne vedú ulice na Solinkách, kedy na Gaštanovej je nahlásených najviac, až 61 psov. Na druhej priečke v poradí ulíc na sídliskách sa nachádza Jaseňová (52) a tretie miesto zastupuje ďalšia z ulíc na Solinkách - Borová (46).

Zoznam ponúka aj možnosť vyhľadania prihláseného psa podľa presnej adresy a nechýba ani mapa adresy chovu psa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: egov.zilina.sk