Na Krajskom riaditeľstve polície opäť tiekla krv, 57 darcov darovalo 25 tisíc mililitrov


Foto: Na Krajskom riaditeľstve polície opäť tiekla krv, 57 darcov darovalo 25 tisíc mililitrov
Galéria: 5 fotiek
V stredu 6. apríla 2016 od 08.00 hodiny prebiehala na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Žiline dobrovoľná akcia pod názvom „Policajná kvapka krvi“.  Záštitu nad ušľachtilou akciou prevzal, tak ako aj v minulom roku, riaditeľ krajského riaditeľstva plk. Mgr. Ivan Špánik, ktorý ju aj opätovne inicioval (V minulom roku zorganizovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline dve akcie „Policajná kvapka krvi“ v máji a v novembri.

Celkovo sa na nich zúčastnilo 131 dobrovoľných darcov krvi, ktorí darovali takmer 54.000 - päťdesiatštyritisíc mililitrov krvi). Cieľom akcie bolo neustále podporovať darovanie krvi, tohto nenahraditeľného orgánu, a tak naďalej rozširovať rady dobrovoľných darcov krvi aj na krajskom riaditeľstve. O dobrovoľné darovanie krvi prejavilo záujem celkovo 57 policajtov a občianskych zamestnancov, aj z Centra podpory Žilina. Celkovo bolo darovaných takmer 25.000 (dvadsaťpäťtisíc) mililitrov krvi. Medzi dobrovoľnými darcami boli aj viacerí, ktorí sú viacnásobnými darcami krvi a držiteľmi Jánskeho plakety. Policajti aj takouto formou chceli naplniť poslanie polície „Pomáhať a chrániť“.

Akcia nebola určite posledná a krajské riaditeľstvo bude aj v budúcnosti organizovať „Policajnú kvapku krvi“, a tak nezištne pomáhať tým, ktorí to bezprostredne potrebujú.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ