Žilinskí thajskí boxeristi si zmerajú sily s Thajčanmi


Foto: Žilinskí thajskí boxeristi si zmerajú sily s Thajčanmi
Galéria: 3 fotky

Thajský box patrí medzi náročné športy. Čím je výkon určitého športu náročnejší, tým väčší vplyv majú talent, vrodené predispozície a priaznivé podmienky prostredia.  Tieto zložky sa ovplyvňujú ťažko. Žilinský klub Ares gym sa však snaží pre svojich zverencov vytvárať čo najpriaznivejšie prostredie a podmienky na ich kvalifikačný rast.  Výkonnosť športovca sa zvyšuje poctivými tréningami. Dvaja mladí zápasníci, Daniel Svitek a Michal Dubeň, majú pred sebou možnosť odcestovať na celé leto do Thajska, do Mekky thajského boxu.  O tom, čo ich tam čaká, nás informovali na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila v piatok 2. apríla v hoteli Holiday Inn.
 
V čom sa bude líšiť príprava v Thajsku? „V Thajsku budeme mať dvojfázové tréningy šesťkrát v týždni, čo doma nie je možné kvôli škole.“ zhodujú sa zápasníci. „Pobyt v Thajsku bude pre chalanov intenzívny, budú sa venovať len športu, bude minimalizovaný vonkajší vplyv kamarátov a záľub, zmerajú si sily s Thajskými bojovníkmi,“ dodáva manažér klubu, Richard Šimko. „V jednaní tiež máme realizáciu Dana Sviteka v Číne. Pevne verím, že počas tých troch mesiacov V Thajsku sa nám podarí presadiť tento zápas, aby mohol vycestovať do Číny.“  
 
V čom spočíval výber zverencov? Prečo práve oni dostali takúto príležitosť? Obidvaja chalani sú veľmi šikovní. Daniel zápasí od svojich trinástich rokov. Stal sa najmladším šampiónom Euroligy v histórii, o rok neskôr vyhral titul Majstra Európy v K1, stal sa šampiónom Slovak Open v junioroch, aj v senioroch dva roky po sebe a na Austrian open obsadil prvé miesto. Michal Dubeň je o dva roky mladší, medzi jeho najväčšie úspechy patrí doposiaľ prvé miesto na Majstrovstvách Európy v Maďarsku v junioroch a druhé miesto v mužoch, taktiež víťazstvo na Majstrovstvách Slovenska Regard ligy K1. V oboch vidí tréner obrovský potenciál.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu