Ekocentrum Lesopark pripravilo bezplatný kurz pre začínajúcich včelárov


Foto: Ekocentrum Lesopark pripravilo bezplatný kurz pre začínajúcich včelárov
Galéria: 2 fotky
Foto: Marek Jančúch
V minulom roku prebehla na Slovensku kampaň s názvom Adoptuj si včelu, v rámci ktorej boli v 5 mestách na Slovensku osadené mestské úle. Jeden takýto úľ bol osadený aj v Žiline, v areáli Žilinskej univerzity. Ekocentrum Lesopark, ktoré mestské včely v Žiline spravuje, pripravilo pre záujemcov bezplatný včelársky kurz.

„V minulom roku ľudia po celom Slovensku finančne prispievali na zakúpenie úľov a pomôcok na včelárenie. Ešte pred zimou sme osadili včelnicu a ubytovali v nej prvé včely, ktoré sú po úspešnom prezimovaní v tomto krásnom jarnom počasí plné života. Radi by sme začali so vzdelávaním začínajúcich včelárov. Preto sme pripravili polročný kurz, ktorý záujemcov prevedie celým včelárskym rokom. Za asistenie skúseného včelára, Karola Maťhu, budeme pravidelne chodiť ku včelám, sledovať, čo sa deje a robiť potrebné opatrenia.“, povedal Michal Butek z občianskeho združenia Preles, ktorý projekt vedie.
 
Prvé informačné stretnutie sa uskutoční v nedeľu 17. apríla o 10:00 v Ekocentre Lesopark, adresa Univerzitná 2. Na stretnutie sa netreba vopred registrovať a koná sa za každého počasia. V prípade priaznivých podmienok sa pôjde aj priamo k včelám. Kalendár následných 10 stretnutí je k dispozícii aj s ďalšími informáciami na stránke www.ekopark.sk

Kontakt: Ing. Michal Butek, 0904 259 952, michal.butek@gmail.com




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Preles