Prezident Andrej Kiska dnes navštívil Žilinu, s primátorom rokoval o aktuálnych otázkach


Foto: Prezident Andrej Kiska dnes navštívil Žilinu, s primátorom rokoval o aktuálnych otázkach
Galéria: 2 fotky
V stredu 30. marca 2016 prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska oficiálne navštívil krajské mesto Žilina. Na žilinskej radnici rokoval s primátorom mesta Igorom Chomom, ktorý oboznámil hlavu štátu o najzásadnejších otázkach života v našom meste. Zhodli sa na význame dokončenia diaľničných obchvatov v okolí Žiliny, ktoré majú pre mesto strategický význam. Nielenže sa z mesta vylúči tranzitná doprava, čo bude mať pozitívny dopad aj na emisné zaťaženie samotného mesta, ale zvýši sa aj hospodársky potenciál celého Horného Považia.

O žilinský región majú záujem zahraniční investori už teraz, no až vďaka dobudovaniu cestnej siete a modernizácii železničných tratí v okolí Žiliny budú môcť investori rozvíjať svoje podnikateľské zámery, prípadne expandovať ďalej na východ Slovenska. Prezident sa u primátora informoval o stave Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, ktorá poskytuje zdravotnú starostlivosť nielen Žilinčanom, ale aj občanom zo širokej spádovej oblasti. Obaja predstavitelia majú veľký záujem o to, aby sa neustále zvyšovala kvalita zdravotnej starostlivosti o občanov Slovenskej republiky.

Prezident okrem radnice navštívil aj ďalšie miesta, stretol sa so stovkami ľudí


Na záver stretnutia prezident s primátorom analyzovali výsledky tohtoročných volieb do Národnej rady Slovenskej republiky a ich vplyv aj na mesto Žilina.

Po prijatí primátorom mesta Žilina Igorom Chomom pokračuje program prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku návštevou 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline, potom sa stretne so študentami Gymnázia bilingválneho Žilina, prezident navštívi aj Vedecký park a výskumný ústav – CEIT, a. s. a nakoniec navštívi spoločnosť Kia Motors Slovakia vo výrobnom závode pri Žiline.

Svoju návštevu Žiliny zavŕši Andrej Kiska krátkou prechádzkou cez centrum mesta, pri ktorej ho bude sprevádzať primátor Igor Choma.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina