Dvaja 14 a 16 roční mladíci sa vlámali do potravín a spôsobili škodu 600€, policajti ich vypátrali


Foto: Dvaja 14 a 16 roční mladíci sa vlámali do potravín a spôsobili škodu 600€, policajti ich vypátrali
Galéria: 6 fotiek

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Krásno nad Kysucou dôslednou operatívno-pátracou činnosťou krátko po oznámení skutku odhalili podozrivých z majetkovej trestnej činnosti. Poverený príslušník Policajného zboru obvinil troch mladistvých vo veku 14, 15 a 16 rokov z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.

Obvinení mladiství sa v noci zo soboty (26. marca) na nedeľu (27. marca) v Oščadnici, okres Čadca spoločne vlámali do predajne potravín. Poškodili stenu na objekte a z jeho priestoru odcudzili rôzne cukrovinky, mäsové konzervy a alkoholické nápoje. Uvedeným konaním vznikla predbežná škoda vo výške 600.-€. Počas vyšetrovania policajti zaistili časť odcudzených vecí.

Dvaja z obvinených mladistvých vo veku 14 a 16 rokov čelia aj ďalšiemu obvineniu z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinení sa v decembri minulého roka v Oščadnici vlámali do toho istého objektu. Odniesli si z neho alkoholické aj nealkoholické nápoje, rôzne cukrovinky, gél na vlasy, syr aj čajové sviečky. Celkovo vznikla krádežou a poškodením škoda vo výške viac ako 500.-€.

Obvineným mladistvým, ktorí sú stíhaní na slobode, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina