Zašportujme si cestou do práce - 26.05.2014


Foto: Zašportujme si cestou do práce - 26.05.2014

Zašportujme si cestou do práce, znie heslo primátora mesta Žilina Igora Chomu, ktorý vyzýva Žilinčanov, aby v pondelok 26. mája 2014 na cestu do práce nepoužili auto. Táto iniciatíva má podporiť ekologickú formu dopravy a povzbudiť tých, ktorí svoj voľný čas venujú športovým aktivitám.

Mnohí z nás si nevedia predstaviť cestu do práce alebo do školy bez auta či autobusu, hoci to máme takpovediac len za rohom. Aj takéto zmýšľanie nám napomáha k lenivosti alebo ku kilám navyše. Primátor mesta Žilina Igor Choma už viac krát nabádal verejnosť ku športu a k pohybu, čím by sme spravili niečo dobré pre naše zdravie, ale aj by sme vhodným spôsobom strávili náš voľný čas.

Len pred nedávnom získala Žilina v rámci európskeho projektu Mobile 2020 ocenenie Cyklisticky najaktívnejšia samospráva a v tomto duchu bude Mesto Žilina pokračovať aj naďalej. Primátor mesta Žilina vyzýva Žilinčanov, aby v pondelok 26. mája 2014 využili akúkoľvek ekologickú formu dopravy, napríklad aj bicykel, na cestu do práce alebo do školy. Tí, ktorí sa nebicyklujú, sa môžu k priaznivcom cyklistiky pripojiť aj tak, že bicykel nahradia behom alebo pešou chôdzou.

„Obraciam sa na Žilinčanov, aby sa zúčastnili na dobrovoľnej akcii „Zašportujme si cestou do práce“. Tí, ktorým to okolnosti dovolia, môžu nahradiť svoje auto alebo autobus bicyklom, poprípade do práce alebo do školy môžu prísť aj po vlastných nohách. Budem rád, ak obzvlášť v letných mesiacoch sa bude v našom meste využívať ekologická doprava a bicykel sa tak stane čoraz viac používaným dopravným prostriedkom na našich cestách.

Táto akcia má poukázať na snahu Mesta o to, aby sa najmä v centre mesta čoraz menej používali motorové vozidlá. Verím, že aj touto formou podporíme cyklistiku v našom meste a povzbudíme ľudí v športových aktivitách, ktoré sa v pozitívnom duchu odzrkadlia aj na našom zdraví,“ vyzýva primátor mesta Žilina Igor Choma.

zdroj: TS Mesto Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu