Maturitné triedy zo Žiliny si zaplatili za videá zo Stužkovej, tie im meškajú 2 mesiace


Foto: Maturitné triedy zo Žiliny si zaplatili za videá zo Stužkovej, tie im meškajú 2 mesiace
Galéria: 9 fotiek
Čitateľka nás cez správy upozornila na množiaci sa počet tried v Žilinskom kraji, ktoré nie sú spokojné so službami spoločnosti MyWayAgency, ktorá ponúka svoje služby pod názvom stuzkove.sk na rovnomennom webe aj Facebookovej stránke. Problémom je lehota dodania, ktorú spoločnosť v niekoľkých prípadoch nesplnila podľa zmluvy aj napriek tomu, že peniaze už dostala zaplatené. “Ako všetci maturanti, aj my sme chceli mať spomienky na kvalitnú stužkovú slávnosť, takže sme oslovili dotyčnú organizáciu. Ako vidíte v priloženej zmluve, zástupca hrubo porušil zmluvu a my nemáme dohodnuté výstupy ani mesiac po vypršaní doby, ktorú v zmluve stanovil. K porušeniu zmluvy nedošlo len v našom prípade, ale spojili sme sa aj s ďalšími nespokojnými triedami,” uviedla rozhorčená maturantka Zuzana.

Komunikácia zo strany spoločnosti nie je ideálna, negatívna kritika je vymazávaná. “Takisto na verejnej stránke pán Zrebný udáva novým zákazníkom, že si môžu prečítať recenzie na jeho FB stránke. Máme nejednu skúsenosť že negatívne komentáre vymazáva. Niekoľkokrát sme sa ho pokúšali kontaktovať, veľakrát neúspešne, vždy nám tvrdil tú istú výhovorku, že nastala chyba, ktorá sa nedala predpokladať. Po pátraní sme žiaľ zistili, že nie sme jediná trieda, ktorá takto dlho čaká,” ozrejmila Zuzana.

Maturanti sa dočkali množstva rôznych vysvetlení, dôsledkom je však takmer vždy len posunutie termínu


Ani po opakovaných snahách sa maturanti zatiaľ k svojim videám na USB kľúčoch podľa zmluvy nedostali. “Neskôr sa nás p. Zrebný chcel aspoň na chvíľu zbaviť a zapchať nám ústa a tak nám poslal link na stránku ulozto.sk, kde sa nachádzalo video z našej stužkovej - ešte bez pečatenia a únosu triednej knihy. Tvrdil, že zo spomínanej stránky si to môžeme stiahnuť len my, čo je totálny nezmysel, pretože našu stužkovú si takto mohol stiahnuť ktokoľvek. Opakovane nam tvrdil opak, ešte nás vysmial a presviedčal, že video je prístupné len pre nás,” uzatvára Zuzana, ktorá plánuje spolu so spolužiakmi a ďalšími triedami situáciu riešiť. Najnovšie stanovisko spoločnosti uvádza, že USB kľúče boli odoslané v piatok 11.3.2016

Negatívnu skúsenosť so spomínanou spoločnosťou máme žiaľ aj my, kedy bola partnerom v súťaži Dievča Leta 2015, ktorú sme spoluorganizovali. K dodaniu dohodnutého fotografovania pre víťazku nedošlo k dnešnému dňu aj napriek tomu, že mediálny priestor bol poskytnutý v stanovenom rozsahu. A to napriek našim opakovaným snahám o kontaktovanie zástupcu spoločnosti MyWayAgency. Ide o jediného partnera zo súťaže, ktorý plnenie nedodal. Víťazke čiastočne nedodanie ceny vykompenzoval iný fotograf Stanislav Jančík, ktorý za rovnaký mediálny priestor poskytol víťazke okrem fotenia aj hmotnú pamiatku v podobe vytlačenej fotografie.

O vyjadrenie sme požiadali aj spoločnosť MyWayAgency, stanovisko poskytol Matej Zrebný

“Stužková sťažujúcej sa triedy bola dodaná ešte minulý týždeň a výsledok videli elektronicky. V piatok 11.3.2016 sa doposlalo 100% objednávky s USB a obalmi, čiže sme splnili všetko, čo sme mali a vôbec nie je pravda, že by sme zobrali peniaze a nič sme im nedali. Každá jedna trieda dostala svoju objednávku v kvalite aká je aj na stránke. Podľa aktuálneho obchodného zákonníka je úroková sadzba 8,06% za rok meškania, čiže pri 2-3 týždňoch meškania, je úrok v ich cene cca 3€, čo im bolo poskytnuté ako úhrada poštovného. Jediný cieľ tych študentov je poškodiť moje meno. Píšu tam o mne ako keby zoberiem peniaze a nič im nedám. A áno meškalo sa s viac triedami lebo zlyhal subdodávateľ, takže vám napísalo viac študentov a prihoršujú, lebo su nahnevaní. Doteraz mi neprišli žiadne výrazne sťažnosti až na jednu, ktorá sa hneď riešila prestrihaním a dokončujú sa úpravy, ktoré trieda chcela dodatočne. 3 triedy spravi hneď 90 ľudí a tí vedia urobiť dosť zla.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu