Ráno sa na Kysuckej ceste pokazil autobus. Vodiči jazdili cez protismer na kruhovom objazde


Foto: Ráno sa na Kysuckej ceste pokazil autobus. Vodiči jazdili cez protismer na kruhovom objazde

Dnes v ranných hodinách došlo na ulici Kysucká k dopravnej situácií, pri ktorej vodiči prechádzali cez kruhový objazd v protismere, resp. vchádzali do neho z protismeru. Dôvodom bol autobus SAD, ktorý blokoval vjazd do okružnej križovatky. 

Podľa informácií, ktoré sa nám podarilo získať došlo na autobuse k technickej závade. “Dnes o 9:40 hod. na Kysuckej ceste v Žiline, na spoji do Tepličky nad Váhom, sa na autobuse s automatickou prevodovkou pokazilo radenie rýchlostí,” uviedla Ivana Strelcová, hovorkyňa SAD Žilina, a.s.

Podľa jej slov bol zabezpečený okamžite náhradný spoj a autobus bol do 15 minút odtiahnutý do servisu. Spôsob obchádzania prekážky na ceste si určili vodiči sami a to spôsobom, že obchádzali autobus v protismere. Vzhľadom na veľmi krátky čas obmedzenia sa nestihli na miesto dostaviť policajti, ktorí by v danom úseku premávku riadili.

Aj napriek krátkodobému obmedzeniu sa našlo niekoľko vodičov, ktorí sa správali agresívne či arogantne a nenašli pochopenie pre vodiča autobusu. Tomu sa už nepodarilo dostať pokazený autobus mimo vjazd do križovatky.

“Za krátkodobé obmedzenie premávky sa ostatným vodičom ospravedlňujeme,” dodala hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu