Razia v žilinskej nemocnici: 12 lekárov skončilo na polícii, má ísť o státisícové podvody


Foto: Razia v žilinskej nemocnici: 12 lekárov skončilo na polícii, má ísť o státisícové podvody Foto: ilustračné

V žilinskej nemocnici prebehla minulý týždeň policajná razia pri ktorej policajti zadržali až 12 lekárov. Ako sa píše v článku na portáli noviny.sk, lekári a poisťovací podvodníci v okolí Žiliny a Martina vyše roka uzatvárali desiatky poistných zmlúv na ľudí, ktorí o tom netušili. Následne si nechali vyplácať peniaze za fiktívne úrazy.

Biznis im prekazili kriminalisti z Národnej kriminálnej agentúry.

“V dvoch nemocniciach v Žilinskom kraji zasahovalo 67 policajtov. Pri razii prehľadávali ambulancie a išli za jasným cieľom - zadržať dokumenty, ktoré usvedčujú súkromných, ale aj štátnych lekárov z poistných podvodov na nič netušiacich pacientoch,” píše sa na stránke noviny.sk

“Vedenie nemocnice v súčasnosti nemá oficiálne informácie o tom, že ide o lekárov žilinskej Fakultnej nemocnice, preto sa zatiaľ nebudeme k tomuto prípadu vyjadrovať,” vyhlásila hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

Sofistikovaní podvodníci takto fungovali minimálne od roku 2013. Na poistných podvodoch si mali zarobiť státisíce eur.


Lekársku chobotnicu podľa zistení TV JOJ mali zorganizovať dvaja muži s kriminálnou minulosťou - 45-ročný a 53-ročný Tibor a Eduard pochádzajúci zo žilinského regiónu. Po uzavretí poistiek mali rôzni lekári nezávisle od seba potvrdiť úrazy, ktoré sa nikdy nestali. Komerčné poisťovne na základe toho vyplácali poistné krytie. 

Pri razii okrem prehliadok ambulancií a domových prehliadok, policajti zadržali a obvinili 16 ľudí.

“Konaním organizovanej skupiny, vznikla škoda veľkého rozsahu,” informoval riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru Peter Hraško.

Hlavným organizátorom hrozí 10 až 15 rokov za mrežami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TV JOJ