Dvojica vylákala 21 ročného mladíka do taxíka, tam ho bila a okradla o mobilný telefón


Foto: Dvojica vylákala 21 ročného mladíka do taxíka, tam ho bila a okradla o mobilný telefón
Galéria: 3 fotky
Martinskí kriminalisti dôslednou operatívno-pátracou činnosťou odhalili podozrivých zo zločinu lúpeže.
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 32 ročnú Miroslavu (zo Žiliny) a 36 ročného Juraja (zo Žiliny) zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva.

Mladíka nalákali do taxíka, v ňom ho bili a okradli

Obvinení v noci z piatka (12. februára) na sobotu  (13. februára) v Žiline navrhli 21 ročnému mužovi, aby išiel s nimi taxíkom do Vrútok. Muž súhlasil s tým, že na taxík prispeje sumou 13.-€, pretože viac nemá. Spoločne nasadli do taxíka. Počas jazdy obvinení požadovali od 21 ročného muža ďalšie peniaze za odvoz. Následne ho opakovane fyzicky napádali a z vrecka nohavíc mu zobrali mobilný telefón v hodnote 450.-€. Potom taxík zastavil pri čerpacej stanici vo Vrútkach (okres Martin), kde poškodeného muža vyložili. Obvinení z miesta pokračovali v jazde taxíkom na neznáme miesto. Napadnutý muž utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie bez práceneschopnosti. Počas vyšetrovania policajti zaistili odcudzený mobilný telefón.

Vyšetrovateľ Policajného zboru na obvinených spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Ten bol akceptovaný a obvinení sú stíhaní väzobne. Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.   




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ