Mestská polícia riešila na sídliskách 4 682 priestupkov. Dnes ráno sa rozdávali papuče na Hájiku


Foto: Mestská polícia riešila na sídliskách 4 682 priestupkov. Dnes ráno sa rozdávali papuče na Hájiku
Galéria: 2 fotky

Čitatelia nás upozornili ešte v priebehu minulého týždňa na parkovanie áut na sídlisku Solinky. Obyvateľom prekáža, ako vodiči jazdia po chodníkoch a parkujú na asfaltových plochách medzi panelákmi. 

“Arogantní vodiči, ktorí bez problémov jazdia po chodníkoch a parkujú pred ZŠ Limbová nás trápia dlhodobo. Uvítali by sme, keby mestská polícia robila častejšie kontroly po celom sídlisku Solinky,” píše nám jeden z obyvateľov. 


K problému sa vyjadril aj hovorca mesta Pavol Čorba.

“Problém so statickou dopravou je v celom meste a zvlášť na sídliskách vo večerných a nočných hodinách, čo sa snažíme riešiť v rámci existujúcich možností mesta. Za minulý rok bolo Mestskou políciou Žilina na sídliskách zistených a objasňovaných až 4 682 dopravných priestupkov.”

Mestská polícia pravidelne kontroluje parkovanie nielen na sídliskách, ale na celom území mesta a udeľuje vodičom pokuty. V mnohých prípadoch ide práve o parkovanie na trávnatých plochách, alebo na chodníkoch. Podobná situácia nastala dnes ráno aj na sídlisku Hájik, kde hromadne pokutovali vodičov parkujúcich v križovatkách a na tráve.

Mesto dlhodobo bojuje s problémom nedostatku parkovacích miest na sídliskách. Mestskí poslanci sa ale snažia nájsť vhodné riešenie. Kým sa však pristúpi k realizácií, môže uplynúť ešte dlhá doba.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu