Na Komenského ulici omylom vymenili staré svietidlá za nové. Teraz ich montujú naspäť


Foto: Na Komenského ulici omylom vymenili staré svietidlá za nové. Teraz ich montujú naspäť

Ozvalo sa nám viacero čitateľov, ktorí si všimli, ako začiatkom tohto týždňa prebiehala výmena svietidiel aj na Komenského ulici. Ľudia sa však čudovali, prečo pracovníci menia najskôr staré lampy za nové a následne tie nové opäť demontujú a nasadzujú naspäť staré.

Výmena starých lámp v Žiline za nové LED je súčasťou obnovy verejného osvetlenia, ktoré realizuje mesto. Vymenené svietidlá ste si mohli všimnúť najmä na sídliskách, alebo na niektorých hlavných ťahoch v meste, napríklad na ulici Košická.

Svietidlá na Komenského ulici vymenili omylom. Ako uviedol aj hovorca mesta Pavol Čorba, “Komenského ulica nie je predmetom tejto etapy modernizácie verejného osvetlenia, k montáži nového svietidla na uvedenej ulici došlo omylom na strane dodávateľa, preto bolo naspäť namontované pôvodné svietidlo.”

Svietidlá by mali byť v rámci tejto etapy na území mesta vymenené všetky a v súčasnosti by sa mali vymieňať už len rozvádzače. Firma vykonávajúca výmenu lámp tak urobila chybu, ktorú musela napraviť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu