Nahnevaný čitateľ nafotil tieto fotky v lesoparku. Pýta sa, či treba ešte viac policajtov


Foto: Nahnevaný čitateľ nafotil tieto fotky v lesoparku. Pýta sa, či treba ešte viac policajtov
Galéria: 4 fotky
Foto: čitateľ

Čitateľ Pavol sa vrátil po týždni z práce domov a rozhodol sa, že cez víkend si spraví prechádzku. Zobral svoju priateľku a vybrali sa do lesoparku. Postupne ako prechádzali chodníkmi, zostal Pavol čoraz viac zhrozený a nahnevaný. Všimol si totiž, ako niekto posprejoval informačné tabule, lavičky a odpadkové koše. 

“Všetko naokolo vidím zničené. Dnes už mladí ľudia nevedia čo so sebou? Toto nie je umenie a asi nám treba viac policajných hliadok,” píše nahnevaný Pavol.

Podobných miest je v meste veľa a vandali si často berú na mušku aj iné informačné tabule, napríklad na vodnom diele, v Budatínskom parku a taktiež nové fasády bytoviek. Pri svojej činnosti zrejme ani len netušia, v akých sumách sa pohybujú opravy a výmeny v prípade takéhoto poškodenia.

V týchto prípadoch už žiaľ nejde o umenie, ale o poškodzovanie majetku. Ako mestská tak aj štátna polícia dohliada na poriadok v meste a často prichytí vandalov pri čine, nie vždy je však možné byť na každom mieste. Preto ak obyvatelia vidia, že niekto poškodzuje mestský, alebo súkromný majetok, môžu kontaktovať známe linky 158 a 159.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu