Obyvatelia Rosiniek majú strach z mladíkov na zastávke, ktorí sú zrejme pod vplyvom drog


Foto: Obyvatelia Rosiniek majú strach z mladíkov na zastávke, ktorí sú zrejme pod vplyvom drog Foto: ilustračné

Obyvatelia mestskej časti Rosinky nás upozornili na situáciu, ktorá pretrváva už dlhší čas na autobusovej zastávke a v parku pri detskom ihrisku. Podľa ich slov sa na týchto miestach zdržiavajú mladíci, ktorí sa správajú zvláštne, kričia bezdôvodne po ľuďoch a vydávajú zvláštne zvuky. Krik a hluk počuť často až dlho do noci, ráno tam zostane veľký neporiadok.

Niektorí obyvatelia sa preto boja prechádzať po tme cez neosvetlený park. Cez park síce vedie asfaltová cesta, no nikdy na nej nebolo vybudované verejné osvetlenie. Ľudia sa tiež boja stáť na autobusovej zastávke, tam údajne mladíci trávia večery počas víkendov. 

“Vyzerajú na pohľad, ako keby boli pod vplyvom nejakej drogy. Kričia po ľuďoch, ukazujú rôzne gestá a vydávajú zvláštne zvuky,” píše znepokojená čitateľka.

Jedného zo skupiny mladíkov dokonca videla, ako takmer skočil autu do cesty. Podľa inej obyvateľky Rosiniek robí táto skupinka nielen na zastávke veľký neporiadok. “Nechávajú tam plechovky, cigarety, plastové fľaše a pľujú na lavičku,” hovorí. “V parku zasa nechávajú sklenené fľašky a rôzne smeti. Bojíme sa im niečo povedať, lebo sú agresívni,” dodáva staršia pani, ktorá býva neďaleko.

Zástupca náčelníka mestskej polície Peter Mišejka už v minulosti prízvukoval občanom, že ak sa takéto prípady objavia, môžu kontaktovať linku 159 a príslušníci situáciu preveria. Ak majú obyvatelia pocit, že na mieste dochádza k užívaniu drog, môžu kontaktovať aj priamo štátnu políciu na čísle 158.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu