Mesto osadilo na Hlinách 7 zákaz loptových hier, časť obyvateľov zákaz paroduje


Foto: Mesto osadilo na Hlinách 7 zákaz loptových hier, časť obyvateľov zákaz paroduje
Pred nejakým časom osadilo Mesto Žilina vo vnútrobloku na žilinskom sídlisku Hliny 7 tabuľu, ktorá upozorňuje na zákaz hrania loptových hier. Zákaz sa pritom nachádza medzi panelákmi a je umiestnený na okraji detského ihriska s preliezkami a priestorom, ktorý deti pravidelne využívali aj pre loptové hry. Nápad mesta Žilina sparodovala skupinka Žilinčanov, ktorí k oficiálnej tabuli pridali menšiu ceduľku. Tá paroduje známe logo kampane “Zober loptu, nie drogy”, ktorá sa snaží priviesť deti práve k loptovým hrám a športu obecne. Kampaň už niekoľko rokov poukazuje na to, že šport a loptové hry sú pozitívnou alternatívou trávenia voľného času detí.

Zober loptu a padaj preč

Kampaň s logom v žilinských farbách má názov “Zober loptu a padaj preč” a recesisti sa pod ňu podpísali ako Hnutie proti pohybu. “Pre “ne"spravodlivo rozhorčených oteckov a mamičky ponosujúcich sa nad absurdnosťou celej situácie sme sa v Hnutí proti pohybu, rozhodli pridať značku “dodatkovú” a predovšetkým vysvetľujúcu, ktorá ma napomôcť pochopiť nechápavým, ktorých nás je asi mnoho. Hlavným motívom štartujúcej kampane “Zober loptu a padaj preč” je osveta, aby ste si už konečne uvedomili, že vaše nevychované/vychované (nehodiace sa prečiarknite) deti nemajú poskakovať kade tade po vonku (a už určite nie s loptou), ale majú sedieť pekne doma nad PC, tabletom a mobilom,” uviedol na sociálnej sieti jeden z iniciátorov akcie.

“Je to iba začiatok širšej verejnej diskusie s cieľom otvoriť aj ďalší rozmer tejto témy - úplný zákaz preliezačiek, loptových hier a nakoniec pochopiteľne aj detí,” upozorňujú organizátori na absurdný zákaz hrania loptových hier.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu