Štrajkujú sestry len kvôli peniazom? Stav pohotovosti pre deti a dorast v FNsP Žilina


Foto: Štrajkujú sestry len kvôli peniazom? Stav pohotovosti pre deti a dorast v FNsP Žilina
Čitateľ nám dnes zaslal aktuálne fotografie z Fakultnej nemocnice v Žiline, ktoré zachytávajú nie príliš lichotivý stav budovy. Konkrétne sa jedná o pohotovosť pre deti a dorast, kedy pacienti musia prejsť s kočárom z hlavnej budovy cez spojovaciu chodbu, ktorú môžete vidieť na fotografiách. Následne cez ďalšiu miestnosť na fotografií vstúpia pacienti do čakárne. Ordinácie pohotovosti sa nachádzajú v suteréne budovy.

V súvislosti so štrajkom zdravotných sestier sa v médiách objavujú informácie najmä o platových požiadavkach, tie však tvoria len časť toho, čo požaduje zdravotnícky personál ako súčasť podmienok pre návrat do nemocníc. Štrajkom totiž zdravotné sestry dávajú najavo aj nespokojnosť so stavom pracoviska, na ktorom dennodenne príjmajú pacientov.

Zdravotné sestry prijal prezident Andrej Kiska

Na včerajšom stretnutí v prezidentskom paláci požiadali zdravotné sestry prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku o jeho príspevok k riešeniu súčasnej situácie v zdravotníctve. Zástupcovia sesterských odborov dúfajú, že Kiska by sa mohol stať mediátorom v prípade vyjednávania nových podmienok medzi vládou a sestrami. Prezident poznamenal, že každý odchod kvalitnej sestry do zahraničia je stratou pre Slovensko.

Nemocnice nechcú prijať späť všetky sestry, časť z nich už nahradili

Ako uviedla šéfka sesterských odborov Monika Kavecká, nemocnice nepríjmu späť všetky zdravotné sestry vo výpovedi. Na rokovnaiach s nemocnicou v Žiline sa dozvedeli, že časť odídených sestier bola nahradená novou pracovnou silou. Už krátko pred skončením výpovednej lehoty sa na sociálnych sietiach rozbehla masívna kampaň, ktorá láka zdravotnícky personál na prácu do zahraničia, pričom ponúkaná mzda v inzeráte je až 5500 eur. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu