Vedeli ste, že žilinská župa už obnovila viac ako 200 kilometrov cyklotrás?


Foto: Vedeli ste, že žilinská župa už obnovila viac ako 200 kilometrov cyklotrás?

V rámci projektu Generálnej obnovy cykloturistických trás v Žilinskom samosprávnom kraji obnovila Žilinská župa 207,2 kilometrov cyklotrás. Vďaka vynoveniu maľovaného značenia, osadeniu nových smerovníkov a prvkov cykloturistickej orientácie tak môžu cyklisti bez problémov vyraziť spoznávať jeden z najnavštevovanejších krajov Slovenska na bicykli.

Oravská cyklomagistrála má tak obnovené značenie v dĺžke 73,5 km v úseku z Trstenej do Ružomberka, pričom sa časť trasy presunula na novootvorenú cyklotrasu Trstená – Suchá Hora – Nowy Targ. V plnej dĺžke 89,7 km bolo obnovené maľované značenie Vrchárskej cyklomagistrály z obce Huty na horský hotel Kráľova studňa a 26 km Beskydskej cyklomagistrály z Oravskej Jasenice na hraničný prechod do Poľska v sedle Hliny. Generálna obnova cykloturistických trás priniesla spolu 35 nových a obnovených cyklosmerovníkov, 101 sád veľkých a malých cyklosmeroviek, 59 sád ďalších cyklotabuliek, 43 sád novoosadených tabuliek miestneho názvu a ďalšieho značenia.

Celý projekt bol vo výške 23-tisíc eur a aj vďaka tejto investícii môžu cyklisti bezpečne a spoľahlivo nasmerovať svojich dvojkolesových spoločníkov i k našim prírodným a kultúrnym pamiatkam.

Žilinská župa je rovnako správcom cyklotrasy BIKEKIA, ktorá spája dominanty Horného Považia - Hrad Strečno a Budatínsky hrad.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu