Výstavba komplexu na Kragujevskej - investor splní obyvateľom ich požiadavky


Foto: Výstavba komplexu na Kragujevskej - investor splní obyvateľom ich požiadavky
V blízkosti bývalej bytovky spoločnosti Doprastav na Kragujevskej ulici 392/15 v  Žiline má vyrásť nový priemyselný komplex spoločnosti SUNGWOO HITECH Slovakia s.r.o, ktorý prinesie do Žiliny 350 nových pracovných miest. Obyvatelia priľahlej bytovky sa obávali, že výstavbou fabriky utrpí ich životný štandard.  Preto sa obrátili na médiá a poslancov Mestského zastupiteľstva v Žiline.

Výsledkom rokovaní poslancov s investorom (SUNGWOO HITECH Slovakia s.r.o.) a zhotoviteľom (Doprastav Slovakia a.s.) je  riešenie výhodné pre obe strany: „Na začiatku to vyzeralo tak, že na nás, na obyvateľov bytovky sa zabudlo. Mali sme obavu, aký vplyv bude mať výstavba závodu na naše životy. Teraz sa však chcem poďakovať všetkým zúčastneným, ako aj Vám, médiám, že ste sa nás zastali. Našli sme spoločnú reč a jej výsledkom je vzájomne výhodná dohoda. Dnes konečne cítime, že na našich záujmoch a kvalite života investorovi a staviteľovi záleží,“ hovorí Iveta Klečková – zástupkyňa obyvateľov dotknutej bytovky.

Obyvatelia dostanú novú zeleň aj opravenú fasádu, pribudne protihluková stena


Poslancom Mestského zastupiteľstva v Žiline Ľudmile Chodelkovej a Martinovi Kapitulíkovi sa s investorom a zhotoviteľom stavby podarilo vyjednať pre obyvateľov bytovky podmienky, ktoré situáciu zásadným spôsobom zmenili: „V prvom rade musím poďakovať všetkým zúčastneným za túto dohodu. Priznám sa, že do celej problematiky som vstupoval s rozpolteným pocitom. Na jednej strane Žilina potrebuje pracovné miesta ako soľ. Na strane druhej však my - poslanci musíme v prvom rade chrániť našich občanov. O to viac ma teší, keď dnes viem, že sme si dokázali splniť obe úlohy.Žilina aj vďaka tejto dohode získa stovky nových pracovných miest a obyvatelia bytovky kvalitnejšie a dôstojnejšie bývanie. V areáli bytovky pribudne nová zeleň, opraví sa fasáda, pribudne protihluková stena, nová prístupová cesta a v neposlednom rade získajú obyvatelia bytovky viac ako 1000m2 pozemok za 1 EUR a mnoho ďalších benefitov,“ hovorí poslanec Martin Kapitulík (#sieť).

Obe strany dnes podpísali zmluvu, v ktorej sa zaviazali k vzájomnej spolupráci. Investor a zhotoviteľ stavby budú musieť splniť všetky spomenuté náležitosti. Obyvatelia bytovky sa zas zaviazali spolupracovať pri výstavbe areálu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu