Dnes budú vlaky z ČR meškať, anonym nahlásil cez Facebook bombu na trati Praha - Ostrava


Foto: Dnes budú vlaky z ČR meškať, anonym nahlásil cez Facebook bombu na trati Praha - Ostrava Foto: ilustračné - mediacentrum.sk
Na hlavnej železničnej trase v Českej republike Praha - Ostrava dnes anonym ohlásil bombu, ktorá by mala byť umiestnená vo vlaku. Vlaky súkromných prepravcov RegioJet a Leo Express preto na tejto trati stoja a polícia začala s ich prehľadávaním. Niektoré spoje z Prahy nekončia v Ostrave, ale pokračujú aj na Slovensko, preto je nutné počítať so zdržaním.

Anonym podal správu o bombe cez Facebook


Na prípade je kuriózne, že podľa slov hovorkyne Leo Express Petry Valentové oznámil anonym bombu prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Meškania spoja RJ1003 potvrdil aj RegioJet. “Týka sa to aj spoja RJ1003 z Prahy do Košíc. Odstavili ho na Morave a polícia ho prehľadala,” uviedol pre Aktuálne.sk hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj.

“Môžem potvrdiť, že aktuálne sú všetky naše vlaky odstavené a prehľadáva ich polícia, či v nich nie je bomba,” uviedla ešte pred obedom hovorkyňa Leo Express pre idnes.cz. Obidve spoločnosti budú cestujúcim kompenzovať zdržania v prípade, že došlo k meškaniu viac ako 60 minút. Polícii sa zatiaľ bombu nájsť nepodarilo, prehľadala už väčšinu vlakov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu