23-ročný Tomáš jazdil na aute pod vplyvom drog, hrozia mu 3 roky za mrežami


Foto: 23-ročný Tomáš jazdil na aute pod vplyvom drog, hrozia mu 3 roky za mrežami Foto: ilustračné

V uplynulých dňoch poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Martine obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 23-ročného Tomáša. Podkladom pre vznesenia obvinenia boli závery súdneho znalca, podľa ktorých bol mladý muž v čase, keď viedol motorové vozidlo ovplyvnený vo vysokej koncentrácii metamfetamínom (0,33 ug/ml).

Podľa záverov súdneho znalca vodič jazdiaci pod vplyvom tejto látky detekovanej v krvi a v moči nebol spôsobilý vozidlo spoľahlivo viesť a ovládať. Vodiča na vozidle Nissan Almera zastavila policajná hliadka ešte v novembri 2015 v mestskej časti Martin – Priekopa. Vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,00 mg/l alkoholu v dychu.

Nakoľko policajti vo vozidle zaistili zatavenú striekačku s obsahom bielej kryštalickej látky vyzvali vodiča, aby sa podrobil aj odberu biologického materiálu. 23 ročný Tomáš čelí aj obvineniu z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Obvinenému Martinčanovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na tri roky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu