Fanklub ULTRAS sa stretol s vedením mesta a políciou


Foto: Fanklub ULTRAS sa stretol s vedením mesta a políciou

Na základe iniciatívy zo strany mesta Žilina sa uskutočnilo dňa 22. januára 2016 stretnutie policajných zložiek, vedenia mesta a ULTRAS - neoficiálneho fanklubu MsHK Žilina. Cieľom stretnutia bolo, aby sa v budúcnosti zamedzilo narúšaniu bezpečnosti a verejného poriadku hokejovými fanúšikmi pred a počas derby s Martinom. Stretnutie sa konalo na Zimnom štadióne v Žiline a zúčastnili sa ho: za mesto druhý zástupca primátora Anton Trnovec, príslušníci Mestskej polície Žilina a Policajného zboru Slovenskej republiky, zástupcovia Odboru extrémizmu a diváckeho násilia kriminálnej polície Slovenskej republiky, vedenie MŠK Žilina, vedenie MsHK Žilina a zástupcovia fan zóny ULTRAS.

Policajné zložky podali stručný výklad Zákona o zhromažďovaní a upozornili ULTRAS o pochybení pri pochode mestom na ligový zápas Žilina – Martin. V diskusii boli odprezentované pohľady jednotlivých zástupcov zúčastnených strán. Po vzájomnej dohode si ULTRAS doštuduje zákon a pripraví si modelovú situáciu pochodu mestom v súlade so zákonom.

Ďalšie stretnutie sa uskutoční v prvej polovici mesiaca február.

Hokej patrí medzi najpopulárnejšie športy na Slovensku, a ako každý šport potrebuje svojich verných fanúšikov. Vedenie mesta verí, že takéto stretnutia pomôžu k podpore a organizácii športových fanklubov, aby sa nestali strašiakom pre obyvateľov mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu