Vážna nehoda pri Bytči, autobus zrazil chodca


Foto: Vážna nehoda pri Bytči, autobus zrazil chodca
Galéria: 5 fotiek
Foto: ilustračné

Okolo 17:45 hod. došlo k veľmi vážnej dopravnej nehode na štátnej ceste I/61, pri odbočke na obec Predmier, okres Bytča. Mikrobus značky Mercedes-Benz Sprinter s poznávacími značkami Považskej Bystrice zachytil dvoch mužov. Pri nehode žiaľ prišiel o život jeden z mužov a druhý skončil s vážnymi zraneniami. 

Na miesto okamžite vyrazili hasiči z hasičskej stanice v Bytči, polícia a záchranná služba. Záchranári poskytli zranenému mužovi prvú pomoc a previezli ho do nemocnice. 

K nehode malo dôjsť mimo priechodu pre chodcov. Cesta 1/61 bola v oboch smeroch neprejazdná.


Vyjadrenie polície

V nedeľu 24. januára o 17.40 hodine došlo na križovatke ciest I. a III. triedy v katastri obce Predmier, okres Bytča k dopravnej nehode, pri ktorej vodič zrazil dvoch chodcov. 33 ročný vodič viedol vozidlo Mercedes Benz Sprinter s prívesným vozíkom po ceste I/61 v smere od Žiliny do Považskej Bystrice. V križovatke s cestou III. triedy do obce Predmier došlo k zrážke s dvoma chodcami, ktorí prechádzali cez križovatku od ľavého okraja k pravému v smere jazdy vodiča.

Pri zrážke utrpel 37 ročný chodec zranenia, ktorým na mieste podľahol. Druhý 23 ročný chodec utrpel ťažké zranenia, ktorým podľahol po prevoze do nemocnice. Vodič Mercedesu zranenia neutrpel. Vykonaná dychová skúška požitie alkoholických nápojov u vodiča nepotvrdila. U nebohého chodca bude vykonaná pitva, ktorou sa určí aj ovplyvnenie návykovými látkami. U druhého zraneného chodca bol nariadený odber krvi.

Hmotná škoda na vozidle je odhadnutá na sumu 1.000,-€. Z dôvodu dokumentácie dopravnej nehody bola cesta v uvedenom úseku tri hodiny uzavretá. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu