V známom Trnovskom esíčku osadia radar. Čaká sa na schválenie od dopravného inšpektorátu


Foto: V známom Trnovskom esíčku osadia radar. Čaká sa na schválenie od dopravného inšpektorátu
Galéria: 2 fotky

Na základe podnetu miestnych občanov sa konečne začal riešiť dlhodobý problém so známym Trnovským „esíčkom“ na ulici Dolná Trnovská, ktoré sa nachádza na hranici medzi mestskými časťami Trnové a Rosinky. V úseku je znížená maximálna povolená rýchlosť na 40 km/h, mnohí vodiči to nerešpektujú a práve preto sa tu stalo za posledné dva roky takmer 20 nehôd. Autá zväčša skončili v potoku.

Preto je tento úsek označený po dopravnej stránke za kritický a je potrebné ho riešiť. Dopravné zmeny ale môžu byť vykonané len so súhlasným stanoviskom Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline.

Druhý zástupca primátora, vedúci odboru dopravy Mestského úradu v Žiline (MsÚ), pracovníci Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a Okresného dopravného inšpektorátu (ODI) sa stretli vo štvrtok 21. januára v Trnovom pri známom “esíčku” a oboznámili sa s dopravnou situáciou.


V prípade, že ODI v Žiline vydá kladné stanovisko, mesto na úsek osadí statický radar.

Radar bude zobrazovať rýchlosť vozidiel a bude upozorňovať na jej zníženie, čím sa sleduje nielen bezpečnosť cestnej premávky, ale najmä chodcov. Polícia žiada vodičov, aby rešpektovali všetky dopravné značenia a vyhli sa tak možným dopravným nehodám,“ zdôrazňuje druhý zástupca primátora.

“Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, dodržiavali dopravné predpisy a rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky,” zdôrazňuje Radko Moravčík, policajný hovorca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu