Jána Slotu obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky


Foto: Jána Slotu obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky
Galéria: 3 fotky

Poverený príslušník Policajného zboru Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 62 ročného Jána S. zo Žiliny z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený muž v pondelok 18. januára pred 18.00 hodinou viedol motorové vozidlo Porsche Cayenne po ceste prvej triedy v smere od obce Lietavská Lúčka, okres Žilina na obec Porúbka, okres Žilina. V katastri obce Porúbka z doposiaľ presne nezistených príčin s vozidlom narazil do pred ním idúceho motorového vozidla Audi A6, ktoré viedol 56 ročný vodič. Po zrážke vozidlo Audi narazilo do motorového vozidla Suzuki SX 4, ktoré viedol 39 ročný vodič.


Pri dopravnej nehode bol vodič vozidla Audi jednorazovo ošetrený. Ostatné osoby zranenia neutrpeli. U vodičov vozidiel Audi a Suzuki alkohol vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Obvinený muž sa po dopravnej nehode odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a odmietol sa podrobiť aj lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz. Na základe vyjadrenia lekára nemohol byť obvinený muž umiestnený do cely policajného zaistenia. Lekár tiež rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii v zdravotníckom zariadení.

„Išiel som sám v aute sedemdesiatkou zo Žiliny na Rajec. Zrazu strašná rana odzadu, do temena hlavy. Mal som problém to udržať na ceste. Pán Slota narazil do mňa zozadu v plnej rýchlosti,“ povedal pre portál čas.sk vodič, ktorý nechcel byť menovaný. „Aby som sa udržal na ceste, tak som balansoval sto metrov. Aby som neurobil čelovku, strhol som to doprava a narazil som do ďalšieho auta. Slota vyšiel z auta, tackal sa na nohách. Núkal mi peniaze, že sa dohodneme na mieste, aby som nevolal policajtov. Nadal som mu a poslal som ho viete kde. Odmietol fúkať policajtom, no hrozné. Volal som policajtov aj hasičov, prišli asi za päť minút,“ uzavrel vodič pre čas.sk.


Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.

Polícia v súčasnej dobe na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony a z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť viac informácií.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu