Peter Sagan odštartoval sezónu, jeho Tinkoff skončil v časovke štvrtý


Foto: Peter Sagan odštartoval sezónu, jeho Tinkoff skončil v časovke štvrtý Foto: tinkoffteam.com
Peter Sagan včera odštartoval v úvodnej etape 10. ročníku cyklistických pretekov Tour de San Luis v Argentíne novoročnú sezónu, jeho tím skončil štvrtý. Časovku podľa predpokladov ovládol tím Etixx - QuickStep. Saganov tím Tinkoff skončil v konkurencii 27 družstiev na štvrtom mieste, pričom za víťazom zaostal o 24 sekúnd. Na druhom mieste skončil Movistar a tretia priečka patrí cyklistom Astany, ktorí boli oproti Tinkoff rýchlejší o 8 sekúnd.

Zároveň išlo o premiéru Petra Sagana v novom roku v súťažných pretekoch, v celkovom poradí sa rodák zo Žiliny nachádza na 18. priečke s mankom 23 sekúnd na lídra poradia Richeza. “Bola to náročná a rýchla časovka s teplotami dosahujúcimi až 40°C. Ukázali sme však, že sme dobre trénovaní, keď len máličko nám chýbalo na prvú trojku. V ďalších etapách chceme ukázať, že sa vieme ešte zlepšovať,” uviedol Maciej Bodnar na serveri tímu Tinkoff. “Boli to prvé preteky v roku a vzhľadom na to, že sme na tento typ časovky nemali k dispozícii ideálny mix jazdcov, sme neurobili zlý výsledok. V cieli sme nemali veľký odstup od tímov Movistar a Astana, našich dvoch veľkých rivalov, zatiaľ čo Etixx zvíťazil,“uviedol športový riaditeľ Tinkoff Španiel Patxi Vila.

Dnes je v rámci pretekov Tour de San Luis na progame 2. etapa, ktorá smeruje zo San Luis do Villa Mercedes. Celková dĺžka etapy je 181,9 kilometrov a má rovinatý charakter. Podujatie bude prebiehať do 24. januára a v rámci 7 etáp jazdcov čakajú dve vrchárske - štvrtá a šiesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu