Na Saleziánskej ulici sa rozdávali hromadne papuče, zistili sme prečo


Foto: Na Saleziánskej ulici sa rozdávali hromadne papuče, zistili sme prečo

“Dnes, 8.1.2016 som videl až do večerných hodín mestskú políciu na Saleziánskej ulici, pri kostole. Rozdávali hromadne papuče pre vozidlá stojace na chodníku, ale zopár vozidiel dostalo papuče aj na druhej strane cesty,” píše nám čitateľ.

V týchto miestach často parkuje veľa vozidiel a sami majitelia rezidentských kariet majú potom problém zaparkovať, keď sa vrátia domov vo večerných hodinách. Počas sviatkov a bohoslužieb bola situácia ešte horšia. Čitateľ sa zaujímal o to, prečo policajti dávali papuče aj autám, ktoré nestáli na chodníku.

Na našu otázku odpovedal pplk. Peter Mišejka, zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina.

“Dňa 8.1.2015 v čase 10:50 hod. bol prijatý telefonický oznam ohľadom vozidiel stojacich na ul. Saleziánska v rozpore so všeobecnou úpravou cestnej premávky. Hliadkou boli na mieste objasňované dopravné priestupky v zmysle § 25 zákona o cestnej premávke, konkrétne zákaz zastavenia a státia na chodníku a zákaz zastavenia a státia na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest.”

Podľa niektorých obyvateľov sa v mieste pohybuje mestská polícia častejšie a preto si myslia, že niekomu začali autá prekážať a volá na linku 159. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu