Nedočkavých vodičov pribúda, s nimi pribúdajú aj nehody


Foto: Nedočkavých vodičov pribúda, s nimi pribúdajú aj nehody

V posledných mesiacoch dostávame množstvo príspevkov od vás čitateľov, v ktorých popisujete situácie na našich cestách. Dôkazom toho, že ľudia sa stále niekam ponáhľajú a nedávajú pozor, či nerešpektujú ostatných účastníkov premávky je obrovský počet nehôd. Tie môžete vidieť takmer denne aj medzi našimi príspevkami. Čitateľka Jana nám tentokrát zaslala svoju skúsenosť s vodičom z okresu Kysucké Nové Mesto.

”Čakala som pri výjazde z parkoviska Maxu v kolóne. Tá bola až po vrchné parkovisko. Zrazu si to švihol nejaký kysučan cez protismer, lebo sa ponáhľal,” opisuje Jana.

Ako nám ďalej uviedla, vodič sa v protismere stretol s dvomi autami, jedno vychádzalo z garáží a druhé prichádzalo z príjazdu od hlavnej cesty. Vodič sa nemal kam uhnúť a tak musel napokon vojsť do vnútorného parkoviska. Podobné situácie sa dejú bežne, nevenujeme im však pozornosť. Často sú príčinou nehôd. 

Vodiči sa sťažujú na vysoký počet policajných kontrol. Tie sú také časté práve preto, že prevažná časť z nich nejazdí disciplinovane. Dôkazom sú aj vysoké počty pokút za rýchlosť a priestupky, ktoré sú udelené každý deň v našom okrese.


Polícia vyzýva vodičov

Nezabúdajme, na cestách sa navzájom rešpektujme, správajme sa disciplinovane, ohľaduplne, dodržiavajme dopravné predpisy a nepreceňujme svoje schopnosti. Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách. V súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu, pretože kombinácia dažďa, mrholenia, snehu, tmy, poľadovice a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu.

Pamätajte, jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Počítať treba aj s tým, že vo vyjazdených koľajach môže stojaca voda najmä v zákrutách spôsobiť šmyk. Tomu sa dá predísť len prispôsobením rýchlosti. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Čitateľka