18-ročný mladík z Čadce spôsobil podnapitý 2 nehody a dal sa na útek. Hrozí mu 5 rokov za mrežami


Foto: 18-ročný mladík z Čadce spôsobil podnapitý 2 nehody a dal sa na útek. Hrozí mu 5 rokov za mrežami
Galéria: 7 fotiek

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil 18 ročného muža (z okresu Čadca) z prečinov ublíženia na zdraví, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neposkytnutia pomoci. Obvinený muž v nedeľu 27. decembra okolo pol piatej hodine ráno v obci Raková, okres Čadca riadil osobné motorové vozidlo Opel Tigra po ceste druhej triedy.

Po prejdení miernej ľavotočivej zákruty z doposiaľ presne nezistených príčin s vozidlom zachytil 20 ročného chodca (z okresu Čadca). Vozidlo nezastavil, neposkytol zranenému chodcovi prvú pomoc a pokračoval v jazde ďalej v smere na Čadcu. Po prejdení cca 100 metrov, pri prechádzaní pravotočivej zákruty prešiel do protismeru, kde narazil do oproti idúceho osobného motorového vozidla Mercedes Benz, ktoré viedol 34 ročný vodič (z okresu Čadca).

S vozidlom opäť nezastavil a pokračoval v jazde na Čadcu. Následne sa s vozidlom vrátil do obce Raková, kde bol pri prechádzaní miestom dopravnej nehody spozorovaný dopravnou hliadkou z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, ktorá ho začala prenasledovať.

Potom obvinený muž v obci Raková zastavil, vyskočil z auta a dal sa na útek. Vozidlo nezabezpečil proti pohybu a to narazilo do odstaveného policajného vozidla. Obvinený muž na opakované výzvy nereagoval a pokračoval v úteku. Policajti na jeho zadržanie použili aj varovné výstrely do vzduchu. Po obmedzení osobnej slobody sa obvinený muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,29 mg/l (2,69 promile) alkoholu v dychu. Policajti mu zadržali vodičský preukaz a predviedli ho na policajný útvar. Pri dopravnej nehode utrpel chodec ťažké zranenia.

Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 2.000.-€. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina