Aj vodiči SAD Žilina trávia Štedrý deň v práci. Rozhovor s jedným z nich


Foto: Aj vodiči SAD Žilina trávia Štedrý deň v práci. Rozhovor s jedným z nich Foto: ilustračné / SAD Žilina

Mnohí šoféri autobusov trávia Vianoce za volantom, aby ste sa i vy mohli odviezť a zavinšovať svojim blízkym alebo nakúpiť posledné darčeky. Jedným z nich je aj pán Peter Babušík na trase Žilina-Višňové.

V rodine Babušíkovcov zažívajú na Vianoce dve situácie. V tej prvej si rozbalia darčeky predčasne a v tej druhej oslavujú až 25. decembra. Dôvodom je, že hlava rodiny, pán Peter Babušík, pracuje ako vodič spoločnosti SAD Žilina a Štedrý deň trávi za volantom. On sám to berie s nadhľadom a s úsmevom na tvári.

“Mám dve detičky, 6-ročného a 8-ročného syna. Žena je silne veriaca, takže nám vždy záležalo na tom, aby sme spolu večerali, či už toho 23. alebo 25. decembra. Vtedy sa rozdávajú darčeky, varí sa štedrá večera, punč či víno, jednoducho, o nič neprichádzame. A je to také výnimočné, že to nie je priamo 24. decembra, najmä pre deti. Tým na Vianociach záleží, hlavne na darčekoch,” opisuje.

Človek by si povedal, že o vianočnú zmenu sa zrovna šoféri nebijú, skôr naopak. No ak aj v minulosti vyšla pánovi Babušíkovi pracovná zmena na Vianoce, nikdy neuvažoval nad tým, že by si zobral dovolenku alebo vybavoval za seba zástup. Zrovna aj tento rok bude rozvážať ľudí na svojom višňovskom turnuse. Začína približne o 5. hodine ráno, poobede má prestávku, a potom končí o 23. hodine v noci. Aj keď Štedrý deň trávi v práci, nerobí si z toho ťažkú hlavu.


A Vianoce vraj toho 24. decembra vo vzduchu aj tak cítiť... Ozdobený stromček síce šoféri vo svojej štvorkolesovej „svätyni“ počas sviatkov nemajú, ale atmosféru im aj cestujúcim navodia vianočné piesne, ktoré dokážu hneď vylepšiť náladu.

“Zmena býva pokojná, doobeda bývajú aj cestujúci, poobede už veľmi málo. Pekné je, že s mnohými ľuďmi sa už poznáme a vždy si pekne zavinšujeme,“ hovorí. Ponúknu niekedy svojmu pánovi šoférovi aj koláče? „Áno, ale ja som zas taký drzý, že si aj sám vypýtam,” smeje sa Peter Babušík.

Nezabúdajte, že autobusy SAD Žilina sú počas sviatkov v prevádzke a vy sa bezpečne dostanete z bodu A do bodu B na Štedrý deň aj v 1. a 2. sviatok vianočný. O vianočných spojoch sa stačí informovať prostredníctvom webovej aplikácie Môj Bus alebo sa preklikať k cestovnému poriadku na stránke www.sadza.sk.

Príjemné prežitie vianočných sviatkov vám želá SAD Žilina!


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu