V Žilinskom kraji pribudli nové vlakové spoje - pozrite si, ako sa menia


Foto: V Žilinskom kraji pribudli nové vlakové spoje - pozrite si, ako sa menia Foto: ilustračné

Nový grafikon priniesol aj nové spoje v Žilinskom kraji, ktoré zabezpečia lepšie spojenie okolitých miest so Žilinou. Štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) posilňuje okrem iného vlaky v rannej špičke na úseku Žilina - Liptovský Mikuláš predĺžením trasy dvoch regionálnych expresov. Tie doteraz premávali len po Ružomberok.


Zmeny sa prejavia tak, že po novom pôjde regionálny expres o 5:32 hod. z Liptovského Mikuláša cez Ružomberok do Žiliny a v opačnom smere pôjde zo Žiliny o 14:10 hod. Tento spoj bude mať príchod do Liptovského Mikuláša o 15:27 hod. “Predĺžením trasy regionálnych vlakov sa zlepšilo spojenie pre cestujúcich, ktorí v čase rannej a popoludňajšej špičky cestovali do práce alebo domov,” uviedla nové zmeny hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.

Na trase z Kraľovian po Trstenú pribudne nový ranný spoj počas pracovných dní. Odchádzať bude z Kraľovian o 7:31 hod a do Trstenej dorazí o 9:22 hod. Ďalšie zmeny v podobe predĺženia čakajú aj trasu vlaku z Dolného Kubína do Trstenej. Vlak vyrážajúci o 14:54 hod. z Kraľovian bude smerovať do Dolného Kubína a následne do Trstenej, kam dorazí o 16:39 hod. Tento spoj bude premávať v pracovných dňoch.

Víkendy a výluky v novom grafikone


Pri zostavovaní grafikonu neostali ochudobnené ani víkendy, pribudli hneď dva nové víkendové osobné vlaky. Cieľom tejto zmeny je zlepšiť nadväznosť na diaľkové spoje v Žiline smerom na východ aj západ. Po novom tak cez víkendy a sviatky pôjde nový vlak s odchodom z Čadce o 13:35 hod. a následným príchodom do Žiliny o 14:13 hod. Opačným smerom bude vypravovaný nový vlak zo Žiliny o 12:48 hod. a s príchodom do Čadce o 13:26 hod.

Nepríjemnou správou je zvýšené meškanie rýchlikov, ktoré jazdia medzi Bratislavou a Košicami a sčasti obsluhujú aj región Žilinského kraja. Ide o mestá Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Vrútky či Žilinu a Považskú Bystricu. Pre práce na koľajniciach a s nimi spojené výluky budú mať tieto rýchliky predĺžený čas jazdy o 13 minút. ZSSK vypravuje v Žilinskom kraji spolu 139 diaľkových a 270 regionálnych vlakov, ktoré obsluhujú 104 staníc a zastávok.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSSK