Študenti sa sťažujú na nebezpečný priechod pre chodcov na Predmestskej


Foto: Študenti sa sťažujú na nebezpečný priechod pre chodcov na Predmestskej Foto: ilustračné

Študenti škôl v okolí Predmestskej ulice musia každodenne prechádzať cez štvorprúdovú cestu. Dopravná situácia na tejto ceste býva v ranných hodinách naozaj komplikovaná a áut stále pribúda. Na ulici sú celkom 4 priechody pre chodcov, pričom 1 je riadený semaformi, ďalší je osvetlený a doplnený výstražným svetelným znamením a tretí má len malé blikajúce výstražné svetlá. Posledný, štvrtý priechod nemá žiadne zabezpečenie. Práve na tomto mieste sa často stávajú nehody, ale taktiež je veľmi problematické cez neho prejsť.

Vodiči sú neohľaduplní a nechcú pustiť chodcov.

Každé ráno na priechode stojí hliadka mestskej polície, vtedy funguje všetko ako má. Problém nastáva najmä poobede, kedy policajti už nehliadkujú. V uplynulom týždni sa tam stala nehoda, pri ktorej auto zrazilo 17-ročné dievča. Študenti chcú, aby kompetentní zvýšili bezpečnosť.

“V stredu 9. decembra došlo v ranných hodinách na ulici Predmestská k dopravnej nehode. 30-ročný vodič na vozidle Volkswagen Passat sa z doposiaľ presne nezistených príčin zrazil so 17-ročnou chodkyňou,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Študenti ale aj ľudia, ktorí tadeto prechádzajú navrhujú osvetlenie priechodu a zníženie rýchlosti v úseku.


Polícia neplánuje znížiť rýchlosť a realizácia iných bezpečnostných opatrení je v rukách mesta.

“V súčasnej dobe sa neuvažuje so znížením najvyššej dovolenej rýchlosti 50 km/h. Priechod je riadne vyznačený vodorovným a zvislým dopravným značením a osvetlený verejným osvetlením,“ dodal policajný hovorca Radko Moravčík.

“V úseku cesty vykonávame nepravidelný dohľad za pomoci mestskej polície, po modernizácii verejného osvetlenia sa ukáže, či je potrebné osvetliť uvedený priechod pre chodcov. Potom sa budeme touto otázkou zaoberať,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Študenti si zatiaľ budú musieť dávať veľký pozor. O svoje skúsenosti sa môžete podeliť v komentároch, alebo ich môžete pridať ako tému do diskusného fóra na adrese www.zilinak.sk/forum



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: nasenovinky.sk