Policajti parkovali na mieste pre ZŤP. Čitateľ je rozhorčený, muži zákona mali na to dôvod


Foto: Policajti parkovali na mieste pre ZŤP. Čitateľ je rozhorčený, muži zákona mali na to dôvod Foto: Facebook

Čitateľ nás upozornil na fotografiu, ktorá koluje po sociálnej sieti Facebook, v rôznych skupinách a stránkach. Ľudia tam vyslovujú rôzne narážky a vedú ostrú diskusiu proti policajtom. Auto na fotografií totiž parkuje v obchodnom centre MAX v Žiline na parkovacom mieste vyhradenom pre ZŤP. Udalosť bola zachytená 6.12.2015, na Mikuláša. Podľa niektorých komentárov mali ísť policajti do obchodu nakupovať.

prosoim o zverejnenie, statni invalidi, koli zakonu prosim prekryt spz

Posted by Priznania cestných pirátov, autíčkarov a motorkárov on 13. december 2015


Pravda je však iná

V skutočnosti policajti riešili nahlásenie udalosti na linku 158. Policajná hliadka Obvodného oddelenia policajného zboru Žilina bola okolo 17:30 hod. vyslaná operačným dôstojníkom na preverenie nahlásenej nezvestnosti muža z Revúcej. Muž sa mal stratiť resp. byť nezvestný a naposledy bol videný v ZOC Max Žilina.

“Podľa vyjadrenia oznamovateľa hrozilo, že osoba môže mať vážne zdravotne komplikácie,” uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.


V obchodnom centre sa 6.decembra konalo podujatie pri príležitosti 8.narodením ZOC MAX a všetky parkovacie miesta boli obsadené.

“Vonkajšie parkovisko bolo naplnené, policajná hliadka sa presunula do garáže, kde rovnako nenašla voľné parkovisko,” dodala hovorkyňa. 

Na základe informácií od oznamovateľa mohol byť ohrozený život alebo zdravie nezvestného muža, ktorému malo prísť nevoľno. Hliadka preto zaparkovala na najbližšom parkovacom mieste - pri vchode do ZOC MAX z garáži.

Situáciu s parkovaním však ešte preverujú na krajskom riaditeľstve. ”Či bolo parkovanie policajnej hliadky odôvodnené alebo nie, ukážu závery šetrenia pracovníkov oddelenia kontroly Krajského riaditeľstva PZ v Žiline,” dodala hovorkyňa Jana Balogová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu