V predvianočnom období bolo podgurážených vodičov na cestách v Žilinskom kraji menej


Foto: V predvianočnom období bolo podgurážených vodičov na cestách v Žilinskom kraji menej Foto: ilustračné
Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji neustálu pozornosť. Aj v 50. týždni polícia zaevidovala na cestách podgurážených vodičov, ich počet však oproti predchádzajúcim týždňom klesol. Z kontrolovaných vodičov bolo u 31 z nich zistené požitie alkoholických nápojov. Z celkového počtu vodičov 13 nafúkalo nad 1 promile, u 3 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Piati vodiči podgurážení alkoholom spôsobili dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, až u 10 z nich bola dychová skúška na  alkohol pozitívna.

V sobotu 12. decembra po polnoci zastavila policajná hliadka na ceste I/70 pri odbočke na obec Istebné, okres Dolný Kubín vodiča vozidla Hyundai i30. Pri kontrole sa vodič (36) na výzvu policajtov podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu namerali 0,73 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,52 promile.

V sobotu 12. decembra zastavila policajná hliadka medzi obcami Diaková a Dražkovce, okres Martin vodiča vozidla Opel Tigra. 35 ročný vodič sa na výzvu policajtov podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,15 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,40 promile.

V piatok 11. decembra vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka na ceste I/11 medzi Žilinou a Čadcou vodiča vozidla VW Passat s poľským evidenčným číslom. Vodič (32), občan Poľska sa na výzvu policajtov podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,50 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,04 promile.

V piatok 11. decembra vo večerných hodinách spôsobil v Martine dopravnú nehodu 27 ročný vodič jazdiaci na vozidle Fiat Punto. Vodič neprispôsobil vedenie  vozidla stavu a povahe cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam v dôsledku čoho stratil nad vozidlom kontrolu a narazil do kovového zábradlia. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Hmotná škoda je odhadnutá na cca 2.000,-€. U vodiča bola vykonaná dychová skúška, pri ktorej mu bolo namerané 1,21 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,52 promile.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ