V Štefanove nad Oravou obnovili takmer 70-ročný most


Foto: V Štefanove nad Oravou obnovili takmer 70-ročný most
Žilina 12. december 2015 – Po ukončení rekonštrukčných prác na moste v obci Štefanov nad Oravou si dnes prišiel pozrieť výsledok modernizácie predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár. „Táto rekonštrukcia bola v oravskom regióne našou veľkou investíciou a som rád, že dnes je most kompletne modernizovaný a plne prejazdný. Je to dobrá správa najmä pre obyvateľov, keďže objekt spája Štefanov nad Oravou s okresným mestom Tvrdošín a vodiči tak môžu jazdiť pohodlnejšie a bezpečnejšie,“ informoval počas obhliadky žilinský župan.

Podľa jeho slov predstavuje konečná cena rekonštrukčných prác 388-tisíc eur a výsledkom je nielen predĺženie životnosti mosta, ale zároveň zvýšenie jeho únosnosti. „Približne 85 metrov dlhá konštrukcia, ktorá má už takmer 70 rokov, je jedným zo 170 oravských mostov v našej správe. Celkovo ich máme v Žilinskom kraji 800 a postupne spolu s rekonštrukciami ciest II. a III. triedy pristupujeme k ich obnove a modernizácii,“ dodal J. Blanár.

Riaditeľ Správy ciest ŽSK závodu Orava Jozef Oršuliak tiež zdôraznil, že počas prác došlo ku komplexnej modernizácii mosta. „Pôvodné mačacie hlavy boli vymenené za nový asfaltový koberec, zmodernizoval sa mostný zvršok, vymenili sa zvodidlá, zábradlia a sanované boli aj poškodené krídla,“ uviedol. Vodiči už môžu obnovený most využívať v plnej prevádzke v oboch smeroch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský kraj