Muž vylúpil čerpaciu stanicu s atrapou strelnej zbrane, hrozí mu 7 až 12 rokov za mrežami


Foto: Muž vylúpil čerpaciu stanicu s atrapou strelnej zbrane, hrozí mu 7 až 12 rokov za mrežami
Galéria: 4 fotky
Foto: KRPZ Žilina

Martinskí kriminalisti dôslednou operatívno-pátracou činnosťou a za aktívnej pomoci občanov odhalili podozrivého z násilnej trestnej činnosti. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 26 ročného Michala (z okresu Martin) zo zločinu lúpeže.

Obvinený muž vo štvrtok 10. decembra popoludní v obci Slovenské Pravno, okres Turčianske Teplice vošiel do priestorov čerpacej stanice. S atrapou strelnej zbrane pristúpil k obsluhe so slovami, že ide o prepad a žiadal peniaze. Obsluha z obavy o svoj život a zdravie začala ustupovať k pokladni. Následne si obvinený muž zobral z pokladne peniaze, dobíjacie telefónne kupóny a z regálov cigarety aj motorový olej. Po skutku z miesta ušiel na neznáme miesto.

Uvedeným konaním vznikla celková škoda vo výške viac ako 300.-€. Polícia ihneď po prijatí oznámenia vykonávala všetky potrebné úkony a opatrenia, do ktorých boli nasadené všetky dostupné sily a prostriedky. Výsledkom opatrení bolo vypátranie a zadržanie obvineného muža.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu