Na sídliskách skupina mladíkov ohadzuje trolejbusy vajíčkami. Dávajú ich aj do automatov na lístky


Foto: Na sídliskách skupina mladíkov ohadzuje trolejbusy vajíčkami. Dávajú ich aj do automatov na lístky
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook

V Žiline sa rozmohla aktivita, ktorá ľudí veľmi neteší. Obzvlášť vodičov MHD a cestujúcich. Mladíci na sídliskách si vylievajú zlosť a hádžu vajíčka na autobusy a trolejbusy. Poškodzujú tiež automaty na lístky. Táto hra trvá údajne už takmer rok a nemusí mať ďaleko od väčších deliktov.

“Dnes bola ďalšia akcia samozrejme vajcia boli, ale keďže sme v Jednote uvideli makrelu za polovičnú cenu, tak sme neváhali a kúpili sme ju. Bola v peknej konzistencii, ale skončila iba na streche. Ale sranda bola opäť, takže dnes som spokojní,” napísal nový status administrátor stránky na Facebooku.

Zábavka zostala nepochopená a ľudia krútia hlavami nad touto detinskou hrou. Domnievajú sa, že ide o deti vo veku do 14 rokov. Sú však aj iné názory.

“Musia byť psychicky narušení a zrejme potrebujú odborné lekárske ošetrenie,” napísal nám Juraj, ktorého trafilo vajíčko, keď ohadzovali trolejbus.

“Takže aj tento piatok bol úspešný. Schytala to päťka tri razy, ale videla nás nemenovaná teta, tak sme šli preč. Ale aspoň vďaka nej okúsili chuť vajca niektoré verejné zariadenia - telefónna búdka, stroj na lístky,” píše sa na stránke https://www.facebook.com/Pomsta-pre-DPMŽ-862615247122854


K tejto aktivite údajne mladíkov vedie hnev na nedochvíľnych vodičov MHD. Teraz sa im vraj zdá, že vodiči chodia presne a čakajú od ľudí poďakovanie. Situácia zrejme vôbec nie je vážna, pretože na dopravnom podniku si vajíčkovú akciu ani nevšimli.

“Od posledných dvoch udalostí z leta, kedy deti hádzali do autobusov kamene, sme podobné snahy o poškodzovanie majetku DPMŽ nezaznamenali,” uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Ak by sa však podobné prípady objavili, bude kontaktovaná polícia, ktorá si prípad prevezme na riešenie. Rovnako ak ľudia uvidia podobné aktivity, môžu kontaktovať linku 158, alebo 159.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu