Do Žiliny zavítal Mikuláš. Rozdával sladkosti a rozsvietil vianočný stromček


Foto: Do Žiliny zavítal Mikuláš. Rozdával sladkosti a rozsvietil vianočný stromček

Od piatka minulého týždňa sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne otvorili brány adventného obdobia v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu s primátorom.

Čas čakania na Vianočné sviatky si môžu Žilinčania a návštevníci Žiliny v centre mesta naplno vychutnať dobrotami, ktoré im ponúkajú stánky Vianočných trhov. Symbolickým rozsvietením vianočného stromčeka na Mariánskom námestí sa naplno otvorili brány predvianočnému obdobiu. Mikuláš s anjelmi rozdávali sladké darčeky.

Tradičné Vianočné trhy plné dobrého jedla, pitia a remeselných výrobkov, ktoré pre všetkých návštevníkov pripravilo mesto Žilina, prebiehajú od 1. decembra až do 23. decembra. Predajcovia môžu predĺžiť predaj až do 3. januára 2016.

Súčasťou Vianočných trhov je aj charitatívna akcia s názvom Primátorský punč. Vianočný punč za dobrovoľnú cenu bude od 20. do 23. decembra predávať na Mariánskom námestí primátor mesta a ďalší predstavitelia mesta Žilina. Výťažok z punču bude venovaný Detským jasliam, Veľká Okružná 82, Žilina.

Pre priaznivcov korčuľovania je pripravené bezplatné klzisko na Mariánskom námestí, ktoré je taktiež súčasťou Vianočných trhov. Bezplatne sa môžu korčuľovať deti aj dospelí od 1. decembra do 2. januára 2016. Klzisko tvorí umelá ľadová plocha s osvetlením, umiestnená priamo na námestí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu