Pozor na parkoviskách! Neznámi páchatelia rušičkou blokujú zamykanie auta, následne kradnú veci


Foto: Pozor na parkoviskách! Neznámi páchatelia rušičkou blokujú zamykanie auta, následne kradnú veci Foto: ilustračné / aktuality.sk

Niekoľko čitateľov nás upozornilo na situáciu, pri ktorej prichádzajú ľudia o svoje cenné veci uložené v autách. Najčastejšie zmizli pri obchodných centrách a hypermarkete Tesco. V Žiline sa opäť údajne objavili prípady, kedy páchatelia rušičkou blokujú diaľkové ovládače zamykania osobných áut. Majiteľ auta, ak si nevšimne, nezamkne svoje auto a odíde.

Následne páchateľ využije možnosť a odcudzí všetky cenné veci. Tieto prípady sa v Žiline objavili pred asi rokom, teraz opäť pribúdajú. Včera 3.decembra mali byť údajne vykradnuté ďalšie 3 autá.

Polícia zatiaľ neeviduje krádeže vecí z osobných automobilov, ktoré by mali priamy súvis so znemožnením uzamknutia vozidla,” uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová. To znamená, že ak aj páchatelia používajú takéto technické zariadenie na znemožnenie uzamknutia, pokým ich polícia nedolapí, nemôže to potvrdiť.

“Odporúčame vodičom a majiteľom áut, aby od nich neodchádzali, ak ich nedokážu zamknúť, prípadne aby kontaktovali servis,” dodala Balogová.

Niekoľko čitateľov sa nám ozvalo, že na veľkých parkoviskách mávajú problém zamknúť auto diaľkovým ovládačom. “Môže to znamenať, že niekto v ich blízkosti práve vtedy používa rušičku,” dodáva pracovník autoservisu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu