Zabíjačkové slávnosti v Dolnom Hričove aj tento rok 12.12.2015


Foto: Zabíjačkové slávnosti v Dolnom Hričove aj tento rok 12.12.2015
Galéria: 4 fotky
Zabíjačka poteší aj vegetariánov a otužilcov

Nezmeškajte najchutnejšiu udalosť roka, Zabíjačkové slávnosti! Jedinečné dobročinné podujatie bude plné špecialít. Najchutnejšia dobročinná hostina oživí tradície domácej zabíjačky. Koná sa v sobotu 12. decembra od 12:00 na námestí P. V. Rovnianka. Prídite si užiť špeciality domácich majstrov z Hričova a okolia, zábavu, tombolu a podporte dobrú vec.  

Samé dobroty

Siedmy ročník sľubuje kulinárske zážitky. Pečené prasiatko, smažené, kapustnica, jaterničky, klobásky, slanina, či tlačenka. K tomu hriatô, punč, varené víno a medovina. Pozor, všetky tieto pochúťky sa budú rýchlo míňať. Zamlsať si môžete vo vyhrievaných stanoch alebo si ich vziať so sebou domov. Atmosféru pravej dedinskej veselice vytvoria folklórne súbory, živá hudba a DJ. Nebude chýbať workshop na výrobu klobások a jelít, školský vianočný trh, tombola so živým prasiatkom a veselica až do noci.



Vegetariáni a otužilci

Akcia je vychýrená aj netradičnými kúskami. V roku 2012 získala Slovenský rekord v počte krochkajúcich ľudí. Diskriminácia nemôže byť nikde, nieto v jedle. Na ľudí ktorí mäso nejedia čaká super­chutný a zdravý stánok s raw koláčikmi a ďalšími bio­eko dobrotami. Žilinskí tučniaci vám pomôžu vyskúšať otužovanie. Každý, kto spraví niečo pre svoje zdravie, dostane chutnú odmenu.

Slávnosti v skratke

Zabíjačku vymyslela recesistická skupina RSU (Rýchly sled udalostí) Za krátko sa z nej stalo regionálne známe a obľúbené podujatie pod záštitou obce Dolný Hričov. V roku 2014 prišlo 490 ľudí zo Žiliny a okolia. Zjedli 940 kg zabíjačkových špecialít. Spoločne tak prispeli sumou 800 € na rekonštrukciu oddychovej zóny Studnička na Bukovine. Tento rok budú hostia o použití výťažku z akcie hlasovať.

Orientačný program

12:00 ­ Začiatok hostiny
13:00 ­ Ukážky výroby mäsových výrobkov
14:00 ­ Folklór, živá hudba
18:30 ­ Tombola
19:00 ­ Veselica


Miesto: -
Dátum: 12.12.2015 - 12:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ladislav Kavecky