Nezmeškajte najchutnejšiu udalosť roka, Zabíjačkové slávnosti! Jedinečné dobročinné podujatie bude plné špecialít. Najchutnejšia dobročinná hostina oživí tradície domácej zabíjačky. Koná sa v sobotu 12. decembra od 12:00 na námestí P. V. Rovnianka. Prídite si užiť špeciality domácich majstrov z Hričova a okolia, zábavu, tombolu a podporte dobrú vec.
Samé dobroty
Siedmy ročník sľubuje kulinárske zážitky. Pečené prasiatko, smažené, kapustnica, jaterničky, klobásky, slanina, či tlačenka. K tomu hriatô, punč, varené víno a medovina. Pozor, všetky tieto pochúťky sa budú rýchlo míňať. Zamlsať si môžete vo vyhrievaných stanoch alebo si ich vziať so sebou domov. Atmosféru pravej dedinskej veselice vytvoria folklórne súbory, živá hudba a DJ. Nebude chýbať workshop na výrobu klobások a jelít, školský vianočný trh, tombola so živým prasiatkom a veselica až do noci.
Vegetariáni a otužilci
Akcia je vychýrená aj netradičnými kúskami. V roku 2012 získala Slovenský rekord v počte krochkajúcich ľudí. Diskriminácia nemôže byť nikde, nieto v jedle. Na ľudí ktorí mäso nejedia čaká superchutný a zdravý stánok s raw koláčikmi a ďalšími bioeko dobrotami. Žilinskí tučniaci vám pomôžu vyskúšať otužovanie. Každý, kto spraví niečo pre svoje zdravie, dostane chutnú odmenu. Slávnosti v skratke
Zabíjačku vymyslela recesistická skupina RSU (Rýchly sled udalostí) Za krátko sa z nej stalo regionálne známe a obľúbené podujatie pod záštitou obce Dolný Hričov. V roku 2014 prišlo 490 ľudí zo Žiliny a okolia. Zjedli 940 kg zabíjačkových špecialít. Spoločne tak prispeli sumou 800 € na rekonštrukciu oddychovej zóny Studnička na Bukovine. Tento rok budú hostia o použití výťažku z akcie hlasovať.
Orientačný program
12:00 Začiatok hostiny 13:00 Ukážky výroby mäsových výrobkov 14:00 Folklór, živá hudba 18:30 Tombola 19:00 Veselica