Zimná prevádzka expozícií Považského múzea


Foto: Zimná prevádzka expozícií Považského múzea Foto: pmza.sk
Expozície Považského múzea v Žiline – veža Budatínskeho hradu, Objekty ľudovej architektúry v Čičmanoch, Múzeum dopravy Rajecké Teplice, Jánošík a Terchová v Terchovej, Sobášny palác v Bytči – budú mať počas vianočných prázdnin mimoriadne otvorené aj počas pondelkov -  28. decembra 2015 a 4. januára 2016.

„Brány našich objektov budú v čase vianočných prázdnin od nedele 27. do stredy 30. decembra 2015 otvorené vrátane pondelka, 28. decembra 2015. Po Novom roku budú expozície otvorené od 2. januára do 10. januára nepretržite, vrátane pondelka 4. januára 2016,“ uviedla poverená riaditeľka Považského múzea v Žiline Zuzana Kmeťová a doplnila:

„Chceli by sme pozvať na prehliadku našich expozícií všetkých, ktorí v sviatočnom a zároveň prázdninovom čase vyhľadávajú aktivity pre celú rodinu a majú záujem navštíviť kultúrne zariadenia, múzeá a galérie. Expozície budú dýchať vianočnou atmosférou – v každej bude vianočný stromček, v niektorých doplnený aj o dobový betlehem z depozitárov PMZA.“

Hrad Strečno je v zimných mesiacoch – od decembra do marca – z dôvodov nepriaznivých poveternostných podmienok zatvorený.
Vyhliadka na veži Budatínskeho hradu je od 1. decembra 2015 z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok pre verejnosť uzavretá. Z tohto dôvodu Považské múzeum znížilo výšku vstupného nasledovne:
základné         3 €         2,50 €
zľavnené        1,50 €        1 €
rodinné        7 €         6,50 €
Cenový výmer je platný od 25. novembra 2015 do odvolania.


Viac info na: http://pmza.sk/zimna-prevadzka-expozicii-povazskeho-muzea/


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Považské múzeum Žilina