Poliak prevážal na Slovensko marihuanu, žilinskí policajti ho zadržali. Hrozí mu 10 rokov


Foto: Poliak prevážal na Slovensko marihuanu, žilinskí policajti ho zadržali. Hrozí mu 10 rokov
Galéria: 6 fotiek

Policajná hliadka z Oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru Žilina v utorok 24. novembra počas výkonu služby monitorovali vnútorné hranice v okrese Čadca. V čase okolo 19.00 hodiny v katastri obce Makov, okres Čadca zastavila osobné motorové vozidlo Volkswagen Passat. Počas kontroly vodič nemal pri sebe všetky potrebné doklady na vedenie a prevádzku vozidla. Policajtov upútala taška, ktorá bola na zadnom sedadle vozidla.

Vodič policajtom uviedol, že je v nej krabica od topánok, v ktorej je marihuana. Následne 34 ročný vodič krabicu so sušenou rastlinou dobrovoľne vydal a na mieste mu bola obmedzená osobná sloboda.

Predbežným expertíznym skúmaním zaisteného rastlinného materiálu o celkovej hmotnosti 390 gramov bolo zistené, že ide o marihuanu. Toto množstvo zodpovedá 1815 až 5446 obvykle jednorazovým dávkam drogy. Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinila 34 ročného muža (z Poľska) zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.


Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až 10 rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu