Pozor na podvodníčku, prosí o peniaze v zúfalej situácii


Foto: Pozor na podvodníčku, prosí o peniaze v zúfalej situácii Foto: Facebook

Na Slovensku sa objavila podvodníčka, ktorá chodí po prevádzkach a od zamestnancov či ľudí pýta pod zámienkou náhlej situácie peniaze. Posledný známy incident sa stal 17.11.2015 v Novom Meste nad Váhom, kedy pani okradla predavačku. Podľa zistených informácií sa vždy pani predstaví a jej príbeh spočíva v tom, že jej bankomat vzal a nevrátil kartu a teraz potrebuje peniaze na poplatok. Vďaka neodbytnosti sa nakoniec oklamaná osoba zľutuje a poskytne jej peniaze. Poznávacím znakom je aj to, že jej nie je rozumieť a takmer neustále opakuje dookola niekoľko naučených fráz. Zdieľajte a upozornite aj svoje okolie, aby sa ich dobrý úmysel pomôcť nezmenil na podvod.

“Tá pani chodí pravidelne asi po SR, lebo som ju tu mala aj pred pár rokmi a zapamätala som si ju…Dnes som ju nepustila ani k slovu lebo tu chodia vkuse samí podvodníci,” uviedla na margo prípadu čitateľka.

“Ja som tiež mala možnosť ju spoznať, prišla za mnou za predajňu v Žiline, že jej bankomat zobral kartu a že v banke od nej chcú nejaký poplatok aby jej dali peniaze a že pri sebe žiadne nemá...presne ako sa tu píše, hovorila dookola to isté..” uviedla ďalšia čitateľka.

Ide pravdepodobne o starú známu firmu

Podľa reakcií čitateľov v komentároch a na mailovej adrese je podvodníčka dobre známa.
“Dobrý večer, práve som si prečítala váš článok o podvodníčke v Žiline, ktorá pýta od ľudí peniaze. Sama som toho bola dnes svedkom. Táto pani prišla k nám do reštaurácie, oslovila ma, že sa jej niečo stalo. Veľmi som jej nerozumela, pretože hovorila rýchlo a potichu. No začula som niečo, že by si potrebovala vybrať z účtu možno aj 1000€ a ak by som jej pomohla, tak je ochotná mi dať za to aj 100€. Viac som sa s ňou nebavila, zavolala som managera a tomu povedala presne to isté. Tiež mu ponúkla odmenu za pomoc slovami, že by si mohol privyrobiť. On odmietol, samozrejme. Svoj príbeh porozprávala aj kolegyni na inom oddelení a tej sa už zverila aj s platobnou kartou, ktorá zostala v bankomate. Našťastie jej nikto z nás na to neskočil. Nech si ľudia dávajú na to pozor a nenechajú sa oklamať. A aj ja ďakujem za upozornenie v článku,” uvádza ďalšia Žilinčanka v reakcii na článok.


Máte bližšie informácie alebo skúsenosti? Pošlite nám ich na info@zilinak.sk a my článok aktualizujeme!




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu