V Bitarovej narazil autobus do elektrického stĺpa, hlásia výpadky elektriny v obciach


Foto: V Bitarovej narazil autobus do elektrického stĺpa, hlásia výpadky elektriny v obciach
Galéria: 9 fotiek

Okolo 17:45 hod. bola na tiesňovú linku ohlásená dopravná nehoda autobusu, ktorý narazil do stĺpa elektrického vedenia v obci Bitarová. Pri nehode sa podľa prvých informácií nemali zraniť žiadne osoby.

Na mieste by v tejto chvíli mali byť hasiči a polícia. Obyvatelia okolitých obcí Ovčiarsko, Hôrky, ale aj zo sídliska Hájik hlásia výpadok elektriny. To, či má súvis s nehodou práve zisťujeme.


Aktualizácia 21:00

53-ročný vodič autobusu utrpel len ľahké poranenia, a bol ošetrený na mieste. Po nehode sa podrobil dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom 0,81 mg/l, čo je takmer 1,7 promile alkoholu. Pri nehode došlo k poškodeniu elektrického vedenia, čo spôsobilo výpadok v uvedených obciach a mestských častiach.

Ide o skúseného vodiča, ktorý v autobusovej doprave pracuje vyše 30 rokov a vlani bol odmenený za najazdenie 1,5 mil. km bez nehody. Teraz pravdepodobne príde o prácu a bude čeliť obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

“Policajti vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz. Obvinený muž je stíhaný na slobode a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,” uviedla Jana Balogová, policajná hovorkyňa.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu