Na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Žiline tiekla Policajná kvapka krvi


Foto: Na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Žiline tiekla Policajná kvapka krvi
Galéria: 4 fotky
Foto: KRPZ Žilina

V stredu 11. novembra od 08.00 hodiny prebiehala na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Žiline už po druhýkrát v tomto roku dobrovoľná akcia pod názvom „Policajná kvapka krvi“. Záštitu nad ušľachtilou akciou prevzal riaditeľ krajského riaditeľstva plk. Mgr. Ivan Špánik, ktorý ju aj opätovne inicioval.

Cieľom akcie bolo podporiť darovanie krvi, tejto nenahraditeľnej a vzácnej tekutiny, a tak naďalej rozširovať rady dobrovoľných darcov krvi aj na krajskom riaditeľstve. O dobrovoľné darovanie krvi prejavilo záujem celkovo 69 policajtov a občianskych zamestnancov, aj z Centra podpory Žilina. Celkovo bolo darovaných takmer 29.000 (dvadsaťdeväťtisíc) mililitrov krvi.

Medzi dobrovoľnými darcami boli aj viacerí, ktorí sú viacnásobnými darcami krvi a držiteľmi Jánskeho plakety. Policajti aj takouto formou chceli naplniť poslanie polície „Pomáhať a chrániť“. Akcia nebola určite posledná a krajské riaditeľstvo bude aj v budúcnosti organizovať „Policajnú kvapku krvi“, a tak nezištne pomáhať tým, ktorí to bezprostredne potrebujú.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu