Dnes začalo odstraňovanie nelegálnych bilbordov. Do konca roka ich ubudne asi 50


Foto: Dnes začalo odstraňovanie nelegálnych bilbordov. Do konca roka ich ubudne asi 50
Galéria: 10 fotiek

Naše mesto je doslova zaplavené nelegálne postavenými bilbordami, ktoré často ohrozujú aj bezpečnosť cestnej premávky. Vedenie mesta dnes spustilo odstraňovanie nelegálne postavených bilbordov na svojom území, ktoré budú demontované na základe súdneho príkazu. Do konca roka 2015 ich bude tak „odpílených“ zhruba 52 kusov. Mesto na tento účel vyčlenilo sumu 4 000 eur.

„Je najvyšší čas zjednať nápravu s nelegálne postavenými bilboradami. Nemám nič proti reklame, ale som toho názoru, aby umiestňovanie vonkajších reklám malo určitú kultúru a jasne stanovené pravidlá,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Demontované bilbordy budú odvezené do areálu Dopravného podniku mesta Žiliny, s.r.o., kde si ich môže vlastník po dobu 6 týždňov a vyplatení všetkých nákladov mestu Žilina spojených s odstránením vyzdvihnúť. V opačnom prípade budú bilbordy postúpené na likvidáciu.

“Som veľmi rád, že po piatich rokoch sľubov sme sa konečne dočkali aj skutkov. Žilina je zahltená reklamným smogom a naše mesto potrebuje očistu od nelegálnych plôch ako soľ. Vedenie mesta má v tejto veci našu plnú podporu. Preto verím, že to neostane iba pri jednom alebo dvoch odrezaných billboardoch. Žilina je krásne mesto a Žilinčania si zaslúžia pekný výhľad bez, koľkokrát, nevkusných reklám,” dodáva poslanec mestského zastupiteľstva, Martin Kapitulík.


Mesto v budúcom roku plánuje zintenzívniť činnosť demontovania nelegálne postavených reklamných pútačov. Odhaduje sa, že na území mesta je ich zhruba 3 000. Niektoré reklamné agentúry dobrovoľne odstránili, alebo odstránia do konca roka asi 60 kusov. 

V náväznosti na tento článok pripravujeme ďalší o nelegálnej ploche, ktorá spadla na frekventovanú cestu. Už čoskoro.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu