Pokus o únos dieťaťa v Martine, žena skončila v rukách polície


Foto: Pokus o únos dieťaťa v Martine, žena skončila v rukách polície

V uplynulých dňoch skončila v rukách martinskej polície 44 ročná žena, ktorá sa v pondelok 2. novembra krátko popoludní v Martine, časti Podháj na ulici pokúsila uniesť dieťa v kočíku. Zaútočila na 33 ročnú mamičku, ktorá sa po ulici prechádzala s kočíkom, v ktorom zaspávalo jej dieťa, odsotila ju nabok a vytrhla kočík. Matka sa bránila a rovnako bránila aj kočík s dieťaťom, na čo jej útočníčka začala vulgárne nadávať. Zúfalá matka volala o pomoc a mávala na okolo prichádzajúce vozidlo. Na to sa útočníčka otočila a prešla k plotu pri rodinnom dome, kde mala odložené osobné veci. Matka s dieťaťom následne z miesta incidentu odišla, avšak útočníčka sa pobrala za ňou. To už bola na miesto vyslaná policajná hliadka, ktorá ženu zadržala.

Polícia ďalej zistila, že 44 ročná Martinčanka podobný čin vykonala aj 29. októbra popoludní, keď rovnako v mestskej časti Podháj zbadala prichádzať mamičku s kočíkom. Pristúpila k nej a násilím jej vytrhla kočík s dieťaťom. Pri vytrhnutí sa kočík takmer prevrátil, situáciu zachránila matka, ktorá útočníčke vytrhla kočík späť a rýchlo z miesta odišla. Pri odchode z miesta počula, že žena za ňou niečo vykrikuje.

Pri incidente došlo k poškodeniu kočíka. Škodu zatiaľ majiteľka nespresnila. Vyšetrovateľ 44 ročnú ženu obvinil zo zločinu únosu v štádiu pokusu. Zároveň spracoval podnet na návrh na vzatie obvinenej ženy do väzby.

Obvinenej Martinčanke hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu