Kolóny na Košickej kvôli kamiónom pri predajni Renault? Rozhovor s riaditeľom spoločnosti


Foto: Kolóny na Košickej kvôli kamiónom pri predajni Renault? Rozhovor s riaditeľom spoločnosti

V skupine dopravného servisu na Facebooku sa niekoľkokrát objavila informácia, že kolóny na ulici Košická vznikajú kvôli kamiónom. Podľa tvrdení vodičov, ktorí prechádzali miestom majú kamióny blokovať jeden jazdný pruh. Z kamiónov vykladajú nové autá do predajne Renault. 

Pri niektorých príspevkoch sa strhla diskusia, že pre takto zablokovaný jazdný pruh sa upchala svetelná križovatka pri HM Tesco až ju museli riadiť policajti. Niektorí čitatelia nás upozornili, že kolóny siahajú až po Ľavobrežnú. Ako príčinu taktiež označili odstavený kamión.

Keďže sa táto správa opakovala viac krát, rozhodli sme sa zistiť ako to celé je a o stanovisko sme požiadali aj samotného riaditeľa spoločnosti AUTO MARKET a.s.

“Nie je pravdou, že v dôsledku vykládky našich vozidiel vznikajú kolóny. Ak vznikajú, sú spôsobene hustotou premávky a dopravnými obmedzeniami v úseku Žilina - Strečno,” hovorí riaditeľ Peter Voštenák.


“Vykládka je zabezpečovaná prioritne v našom areáli, teda mimo hlavnej cesty, ale výnimočne sa stane, že nový vodič zastane v jednom pruhu cesty. Okamžite je však upozornený, aby vošiel do nášho areálu. V prípade, že ide o krátkodobú zastávku (5-7 minút) a premávka na hlavnej ceste to umožňuje, vybaví náležitosti a okamžite odchádza. Nikdy však nevzniknú kolóny ani po križovatku Košická,” dodáva Voštenák.

Spoločnosť má kamerový systém, ktorý zaznamenáva 24-hodín denne celý areál, aj časť cesty a preto dokáže tieto tvrdenia aj podložiť. Dopravné obmedzenie na Košickej ulici teda vzniká, keď v jednom z jazdných pruhov zastaví kamión s autami. Ako sme však zistili, upchatie svetelnej križovatky teda nespôsobuje.

Aktuálnu dopravnú situáciu môžete sledovať na adrese www.zilinak.sk/dopravny-servis


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu