Prvý ročník Žilinského Blatíčka úspešne za nami, súťažiaci prekonávali 22 prekážok


Foto: Prvý ročník Žilinského Blatíčka úspešne za nami, súťažiaci prekonávali 22 prekážok
Galéria: 28 fotiek
Foto: Marek Jančúch
V sobotu, 24. októbra 2015 bolo v žilinskom lesoparku Chrasť rušno. Konal sa tam prvý ročník prekážkového behu Žilinské blatíčko. Na štart 5,5km trate sa postavilo spolu 211 pretekárov z celého Slovenska.Obľuba prekážkových behov na Slovensku rastie a dokázala to aj účasť na prvom ročníku žilinskej akcie. Prekážkový beh je vlastne krosový beh obohatený o prekonávanie rôznych umelých a prírodných prekážok. Žilinským organizátorom sa podarilo na trať umiestniť spolu 22 prekážok.

„Žilinské blatíčko sme zorganizovali s cieľom vytvoriť v Žiline kvalitné preteky s dostupným štartovným aj svojou náročnosťou pre širokú verejnosť. Na trať sme umiestnili mnoho zaujímavých prekážok. Bežcov prekvapil kontajner plný vody, beh cez potok, šplh na klzké, zablatené laná, či naša najobľúbenejšia prekážka, takzvaná „Jama smrti“ – 4 metrová jama, do ktorej museli najskôr bežci skočiť a následne sa cez jej okraj  vyšplhať.“, vysvetlil Vladimír Randa z občianskeho združenia Preles a zároveň riaditeľ preteku.

Víťazom mužskej kategória a celkovým víťazom preteku sa s časom 33:00 stal Miroslav Lukáč zo Žiaru nad Hranom, medzi ženami bola prvá Miroslava Bednárová s časom 43:28.

„Víťazom samozrejme gratulujeme, no poďakovať sa chceme všetkým pretekárom, ktorí nám dali dôveru a prišli už na prvý ročník tejto akcie. Ceníme si každý výkon, preto každý bežec a bežkyňa, ktorí prišli do cieľa, dostali medailu ako pamiatku na túto akciu. Poďakovať sa chceme mestu Žilina za pomoc a podporu pri konaní akcie. Veľká vďaka tiež patrí všetkým Žilinčanov, ktorí trpezlivo znášali obmedzenia v lesoparku Chrasť v súvislosti s pretekom. A ďakujeme tiež našim sponzorom, vďaka ich finančnej a materiálnej podpore sa nám podarilo v Žiline vytvoriť zárodok ďalšej kvalitnej športovej akcie.“ dodal Vladimír Randa.

Súčasťou preteku bola aj zbierka na obnovu lesoparku Chrasť. Za každého štartujúceho bolo do nej odvedené 1€, spolu sa tak v sobotu vyzbieralo 211€. Aj takto chcú organizátori prispieť k zlepšeniu občianskeho vybavenia v lesoparku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu