Čistenie ciest prebieha počas špičky a v kritických úsekoch. Vodiči sa sťažujú, mesto hľadá riešenie


Foto: Čistenie ciest prebieha počas špičky a v kritických úsekoch. Vodiči sa sťažujú, mesto hľadá riešenie

Vodiči nás v poslednej dobe upozorňujú na zle fungujúci systém údržby ciest v Žiline. Spoločnosť Agát, ktorá realizuje čistenie vozoviek vykonáva práce v najnevhodnejších časoch.

”Čistia cestu ráno, počas špičky od 7:00 do 9:00 a poobede od 13:00 do 16:00 čo je maximálna provokácia vodičov,” hovorí Alena, ktorá nám zaslala fotografiu z Hlinskej ulice. 

Vykonávaním prác v uvedených časoch vznikajú kolóny a dopravná situácia, ktorá je na niektorých úsekoch už teraz zlá sa ešte viac zhoršuje.

“Takéto čistenie by mali robiť v časoch mimo špičky, alebo večer,” dodáva Alena.

Ako sme si aj sami všimli, čistenie často prebieha na frekventovaných križovatkách či v neprehľadných zákrutách, kde nie je možné predchádzať.  Ľudí zaujíma, či má mesto vplyv na čistiace práce a či vie zmeniť súčasný systém fungovania. Na túto otázku nám odpovedal poslanec mestského zastupiteľstva Branislav Delinčák.


“Tento podnet je pre mňa úplne nový. Otvorili sme ho aj na dopravnej komisii, kde viacerí poslanci avizovali, že majú sťažnosti od ľudí na toto čistenie. Rokovali sme aj s vedúcim dopravy, ktorý nemal vedomosť o komplikáciách”, hovorí poslanec Delinčák.

Podľa jeho slov všetci súhlasili, že exponované vozovky by sa mali čistiť v časoch, kedy je premávka v meste minimálna.

“Na základe Vášho podnetu sme iniciovali rokovanie mesta so spoločnosťou Agát, aby objasnila svoj čistiaci harmonogram a následne budeme hľadať riešenia, ako minimalizovať negatívny dopad na dopravu v meste,” dodáva.

Po uskutočnení rokovania budeme informovať o jeho výsledkoch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu